Blog

El dolç so em convida

Proper concert a Barcelona, 23 d'octubre a les 17h.


Concert amb obres de: F. Schubert, L. v. Beethoven, H. Wolf, R. Strauss i J. Lamote de Grignon.

Recital de Lied amb Olga Miracle, soprano i Maria Neus Devesa, piano.

A continuació dels repertoris oferts en el transcurs del 2020 al 2022: "El to d'aquest terreny", "Cançons de carrer i de camí", "L'ombra, el sol, l'onada, la verdor", i "Violetes i altres flors", presentem ara una nova selecció d'obres per a cant i piano del gènere Lied amb el títol "El dolç so em convida", de temàtica espiritual i religiosa.

 

Es lockt mich das süsse Getön (El dolç so em convida)

és un vers extret del poema de Jacob Nicolaus Craigher de Jachelutta, emprat per Franz Schubert per al Lied "Die junge Nonne" (La jove monja), la magistral obra schubertiana que inclourem per primera vegada en el nostre repertori de concert. Us esperem a tots i totes novament a Sant Gaietà el proper 23 d'octubre per a compartir amb vosaltres el repertori que hem preparat per encetar la temporada 2022-2023, amb la nostra aportació habitual al Lied.

La primera part del concert serà amb cançons de Schubert, Beethoven, Wolf i Strauss -així tenim intenció de presentar un bon recorregut pel Lied germànic des del seu origen a la seva culminació- i la segona part estarà dedicada a la figura de Joan Lamote de Grignon. Recordareu el concert "Violetes i altres flors", un concert integral de l'obra del compositor per a commemorar el seu 150è aniversari, ara fa pocs mesos, el proppassat 8 de maig.

Doncs bé, en aquest proper recital retrem novament un homenatge al compositor Joan Lamote dins l'any de l'aniversari, tot presentant una selecció de les seves cançons de temàtica espiritual.

Com sempre, us llegirem la traducció de les poesies i el recital anirà acompanyat d'explicacions del context i de la pròpia intenció, interpretació i aproximació musical i textual de les obres, per endinsar-nos, un cop més, al món del Lied, treballat i aprofundit des de la seva essència.

02-10-2022 | 1668 lectures

Comentaris

David Craven-bartle
21-10-2022 17:24
Molt be Olga !

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2634 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2428 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2331 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2325 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2252 lectures