Blog

El dolç so em convida

Proper concert a Barcelona, 23 d'octubre a les 17h.


Concert amb obres de: F. Schubert, L. v. Beethoven, H. Wolf, R. Strauss i J. Lamote de Grignon.

Recital de Lied amb Olga Miracle, soprano i Maria Neus Devesa, piano.

A continuació dels repertoris oferts en el transcurs del 2020 al 2022: "El to d'aquest terreny", "Cançons de carrer i de camí", "L'ombra, el sol, l'onada, la verdor", i "Violetes i altres flors", presentem ara una nova selecció d'obres per a cant i piano del gènere Lied amb el títol "El dolç so em convida", de temàtica espiritual i religiosa.

 

Es lockt mich das süsse Getön (El dolç so em convida)

és un vers extret del poema de Jacob Nicolaus Craigher de Jachelutta, emprat per Franz Schubert per al Lied "Die junge Nonne" (La jove monja), la magistral obra schubertiana que inclourem per primera vegada en el nostre repertori de concert. Us esperem a tots i totes novament a Sant Gaietà el proper 23 d'octubre per a compartir amb vosaltres el repertori que hem preparat per encetar la temporada 2022-2023, amb la nostra aportació habitual al Lied.

La primera part del concert serà amb cançons de Schubert, Beethoven, Wolf i Strauss -així tenim intenció de presentar un bon recorregut pel Lied germànic des del seu origen a la seva culminació- i la segona part estarà dedicada a la figura de Joan Lamote de Grignon. Recordareu el concert "Violetes i altres flors", un concert integral de l'obra del compositor per a commemorar el seu 150è aniversari, ara fa pocs mesos, el proppassat 8 de maig.

Doncs bé, en aquest proper recital retrem novament un homenatge al compositor Joan Lamote dins l'any de l'aniversari, tot presentant una selecció de les seves cançons de temàtica espiritual.

Com sempre, us llegirem la traducció de les poesies i el recital anirà acompanyat d'explicacions del context i de la pròpia intenció, interpretació i aproximació musical i textual de les obres, per endinsar-nos, un cop més, al món del Lied, treballat i aprofundit des de la seva essència.

02-10-2022 | 359 lectures

Comentaris

David Craven-bartle
21-10-2022 17:24
Molt be Olga !

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2688 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1977 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1748 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1744 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1658 lectures