Blog

Concert d'homenatge: Centenari de Mn. Vidal i Aunós

Barroc català i música sacra del s. XX


Diumenge 7 de novembre, vàrem oferir el Concert amb motiu del Centenari de Mn. Vidal i Aunós, dia que coincidia amb la commemoració del 50è aniversari de l'Assemblea de Catalunya (7-11-1971), en la qual el sacerdot hi va tenir un paper important.

Doble celebració, doncs, a l'església de Sant Medir de Barcelona, amb un concert amb obres especialment escollides per a l'ocasió. Entre elles, la recuperació d'un manuscrit de Mn. Amadeu Oller i Berenguer, fundador de la parròquia i les seves entitats associades i predecessor de Mn. Vidal.

La selecció del programa, amb una part dedicada a la música barroca catalana, a compositores femenines de la història, i a la música catalana sacra del segle xx, i amb l'acompanyament de dos instruments: l'orgue i el piano, va ser molt ben acollida pel públic assistent, altament receptiu, amb qui vàrem compartir una vetllada extraordinària i molt especial, on es va respirar un ambient musical profund que ens va transportar a tots.

Estem agraïts a la comissió dels actes commemoratius de Mn. Vidal i al sr. Ricard Marco per la seva presentació i implicació.

Un agraïment especial a en Fran Garcia i en Josep Vicens per les fotografies i vídeos del concert.

 

Concert amb motiu del Centenari de Mn. VIdal:

Olga Miracle, soprano i Guillaume Lawless, orgue i piano.

09-11-2021 | 748 lectures

Comentaris

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2662 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1955 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1732 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1719 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1638 lectures