Blog

Concert d'homenatge: Centenari de Mn. Vidal i Aunós

Barroc català i música sacra del s. XX


Diumenge 7 de novembre, vàrem oferir el Concert amb motiu del Centenari de Mn. Vidal i Aunós, dia que coincidia amb la commemoració del 50è aniversari de l'Assemblea de Catalunya (7-11-1971), en la qual el sacerdot hi va tenir un paper important.

Doble celebració, doncs, a l'església de Sant Medir de Barcelona, amb un concert amb obres especialment escollides per a l'ocasió. Entre elles, la recuperació d'un manuscrit de Mn. Amadeu Oller i Berenguer, fundador de la parròquia i les seves entitats associades i predecessor de Mn. Vidal.

La selecció del programa, amb una part dedicada a la música barroca catalana, a compositores femenines de la història, i a la música catalana sacra del segle xx, i amb l'acompanyament de dos instruments: l'orgue i el piano, va ser molt ben acollida pel públic assistent, altament receptiu, amb qui vàrem compartir una vetllada extraordinària i molt especial, on es va respirar un ambient musical profund que ens va transportar a tots.

Estem agraïts a la comissió dels actes commemoratius de Mn. Vidal i al sr. Ricard Marco per la seva presentació i implicació.

Un agraïment especial a en Fran Garcia i en Josep Vicens per les fotografies i vídeos del concert.

 

Concert amb motiu del Centenari de Mn. VIdal:

Olga Miracle, soprano i Guillaume Lawless, orgue i piano.

09-11-2021 | 1275 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2652 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2434 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2350 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2345 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2271 lectures