Blog

Rèquiem de Mozart


Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.

La Coral de Filologia de la Universitat de Barcelona i el Cor Gregal van fer un magnífic treball interpretatiu; la seva riquesa sonora va omplir els dos grans temples que van acollir l'oratori: l'Església de la Bonanova i l'Església de Sant Pius X. Amb una orquestra d'altíssim nivell i els quatre solistes -que cantem junts sovint i que ja havíem fet l'obra fa tres anys en una altra producció- ens vàrem posar en mans de l'Òscar Salvador, un director que tenia molt clares les dinàmiques i el concepte de l'obra, que coneix bé el gran potencial dels seus cors, que cerca la perfecció, i amb una musicalitat que rebossa coneixement i generositat.

Les veus d'en Dani Morales, l'Emili Gispert i la Magda Pujol són elegants, boniques, mozartianes, molt adients per l'obra; és un veritable plaer treballar-hi.

Pel que fa al director, només en tinc elogis: coneixia l'Òscar des que érem estudiants de Conservatori, llavors ja un excel.lent pianista, sensible, virtuós, prudent i empàtic. La seva feina, tant musical com en els aspectes de relació i lideratge coral, encomiable al llarg dels anys, ha quedat més que demostrada en aquests Rèquiems d'alta qualitat, que espero que es puguin repetir aviat.

Agraeixo a les entitats corals que han fet possible la producció, amb esforç, assaig i voluntat, han propiciat la posta en escena d'una obra rica i complexa, i d'aquesta manera, donar-nos als professionals l'oportunitat de cantar un Rèquiem magnificent.

A mi, personalment, els assaigs amb cor i orquestra i el retorn a una obra de gran format (no oblidem que venim d'un llarg període de confinament i dificultats), m'ha fet reviure el treball que he anat fent tots aquests anys, m'ha "obligat" a retornar a l'estudi tècnic constant per a cercar dolçor i facilitat en tota la tessitura aguda de la veu, per a notar com els 'sols' i 'las' poden ser flotants, flonjos, de cotó fluix, però al seu torn, brillants i sonors, ben recolzats, amb una línia de legato ininterromput i puresa de so constant.

Sempre cal treballar, sempre cal estudiar, sempre cal buscar el millor so possible, la musicalitat, l'afinació, el gust... en una paraula, exigir-se, cada dia més. Un cor tan nombrós, potent i entregat, el recolzament de les veus de qualitat dels companys solistes, una orquestra precisa i enèrgica, i, sobretot, la direcció d'un gran músic com l'Òscar, han fet de l'exigència, un camí ben planer.

26-07-2021 | 1657 lectures

Comentaris

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2685 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1977 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1748 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1744 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1658 lectures