Blog

Rèquiem de Mozart


Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.

La Coral de Filologia de la Universitat de Barcelona i el Cor Gregal van fer un magnífic treball interpretatiu; la seva riquesa sonora va omplir els dos grans temples que van acollir l'oratori: l'Església de la Bonanova i l'Església de Sant Pius X. Amb una orquestra d'altíssim nivell i els quatre solistes -que cantem junts sovint i que ja havíem fet l'obra fa tres anys en una altra producció- ens vàrem posar en mans de l'Òscar Salvador, un director que tenia molt clares les dinàmiques i el concepte de l'obra, que coneix bé el gran potencial dels seus cors, que cerca la perfecció, i amb una musicalitat que rebossa coneixement i generositat.

Les veus d'en Dani Morales, l'Emili Gispert i la Magda Pujol són elegants, boniques, mozartianes, molt adients per l'obra; és un veritable plaer treballar-hi.

Pel que fa al director, només en tinc elogis: coneixia l'Òscar des que érem estudiants de Conservatori, llavors ja un excel.lent pianista, sensible, virtuós, prudent i empàtic. La seva feina, tant musical com en els aspectes de relació i lideratge coral, encomiable al llarg dels anys, ha quedat més que demostrada en aquests Rèquiems d'alta qualitat, que espero que es puguin repetir aviat.

Agraeixo a les entitats corals que han fet possible la producció, amb esforç, assaig i voluntat, han propiciat la posta en escena d'una obra rica i complexa, i d'aquesta manera, donar-nos als professionals l'oportunitat de cantar un Rèquiem magnificent.

A mi, personalment, els assaigs amb cor i orquestra i el retorn a una obra de gran format (no oblidem que venim d'un llarg període de confinament i dificultats), m'ha fet reviure el treball que he anat fent tots aquests anys, m'ha "obligat" a retornar a l'estudi tècnic constant per a cercar dolçor i facilitat en tota la tessitura aguda de la veu, per a notar com els 'sols' i 'las' poden ser flotants, flonjos, de cotó fluix, però al seu torn, brillants i sonors, ben recolzats, amb una línia de legato ininterromput i puresa de so constant.

Sempre cal treballar, sempre cal estudiar, sempre cal buscar el millor so possible, la musicalitat, l'afinació, el gust... en una paraula, exigir-se, cada dia més. Un cor tan nombrós, potent i entregat, el recolzament de les veus de qualitat dels companys solistes, una orquestra precisa i enèrgica, i, sobretot, la direcció d'un gran músic com l'Òscar, han fet de l'exigència, un camí ben planer.

26-07-2021 | 2513 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2634 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2428 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2331 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2325 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2252 lectures