Blog

La Setmana de la Música Antiga de Mataró aixeca el teló

TVMATARÓ Redacció, 13/11/2022 - 08:41


La Setmana de la Música Antiga de Mataró aixeca el teló

El cicle arriba a la seva 40a edició arrencant amb un concert a la Capella dels Dolors de Santa Maria

Redacciódg., 13/11/2022 - 08:41

TVMATARÓ - RÀDIO MATARÓ

La capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria s'ha tornat a vestir de llarg per l'arrencada de la 40a edició de la Setmana de Música Antiga de Mataró. El tret de sortida del cicle l'ha donat el concert de la formació Alla Viola. Tal com explica Olga Miracle, una de les integrants del duet, el concert ha estat emmarcat en el gènere de la frottola, dins les primeres mostres de la cançó renaixentista italiana en llengua vernacla.

Olga Miracle (Alla Viola): Presentem una forma musical que es va desenvolupar en aquesta època (S.XVI), que és la frottola. Tota la música és cantada en l'italià d'aquella época

El recital també ha servit per conèixer l’aspecte organològic del llaüt renaixentista, com la descripció de l’instrument i totes les seves característiques particulars.

I és que des de finals del segle XIV i durant tot el segle XVI el llaüt va ser l'instrument d'elecció per acompanyar la veu. Aquesta música va predominar a Itàlia durant el darrer quart del segle XV i començaments del XVI com a precursora del madrigal.

La Setmana de la Música Antiga s'allargarà amb diverses propostes musicals fins al diumenge 27 de novembre.

https://mataroaudiovisual.cat/noticia/cultura/la-setmana-de-la-m-sica-antiga-de-matar-aixeca-el-tel

14-11-2022 | 1831 lectures

Comentaris

Roser Ribosa-Nogué
16-11-2022 13:20
Benvolguda Olga, Ens vam conèixer aquest cap de setmana a Mataró. Vaig poder gaudir del teu concert i ens vam retrobar l'endemà a la cripta. He quedat molt impressionada del teu currículum. Gràcies per compartir el teu talent. Et deixo una poesia que escrit rememorant el concert. Una abraçada. A la Capella dels Dolors hem rebut visites d'alt llinatge, una duquessa i el seu protegit de la cort han vingut expressament des de Màntua. Sobre la frottola ens han instruït, molt sobre el llaüt la guitarra i la viola arcaiques; han cantat a la vida i a l'amor i el Renaixement hem tastat com un miracle. Roser Ribosa-Nogué

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2634 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2428 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2331 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2325 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2252 lectures