Blog

La Setmana de la Música Antiga de Mataró aixeca el teló

TVMATARÓ Redacció, 13/11/2022 - 08:41


La Setmana de la Música Antiga de Mataró aixeca el teló

El cicle arriba a la seva 40a edició arrencant amb un concert a la Capella dels Dolors de Santa Maria

Redacciódg., 13/11/2022 - 08:41

TVMATARÓ - RÀDIO MATARÓ

La capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria s'ha tornat a vestir de llarg per l'arrencada de la 40a edició de la Setmana de Música Antiga de Mataró. El tret de sortida del cicle l'ha donat el concert de la formació Alla Viola. Tal com explica Olga Miracle, una de les integrants del duet, el concert ha estat emmarcat en el gènere de la frottola, dins les primeres mostres de la cançó renaixentista italiana en llengua vernacla.

Olga Miracle (Alla Viola): Presentem una forma musical que es va desenvolupar en aquesta època (S.XVI), que és la frottola. Tota la música és cantada en l'italià d'aquella época

El recital també ha servit per conèixer l’aspecte organològic del llaüt renaixentista, com la descripció de l’instrument i totes les seves característiques particulars.

I és que des de finals del segle XIV i durant tot el segle XVI el llaüt va ser l'instrument d'elecció per acompanyar la veu. Aquesta música va predominar a Itàlia durant el darrer quart del segle XV i començaments del XVI com a precursora del madrigal.

La Setmana de la Música Antiga s'allargarà amb diverses propostes musicals fins al diumenge 27 de novembre.

https://mataroaudiovisual.cat/noticia/cultura/la-setmana-de-la-m-sica-antiga-de-matar-aixeca-el-tel

14-11-2022 | 124 lectures

Comentaris

Roser Ribosa-Nogué
16-11-2022 13:20
Benvolguda Olga, Ens vam conèixer aquest cap de setmana a Mataró. Vaig poder gaudir del teu concert i ens vam retrobar l'endemà a la cripta. He quedat molt impressionada del teu currículum. Gràcies per compartir el teu talent. Et deixo una poesia que escrit rememorant el concert. Una abraçada. A la Capella dels Dolors hem rebut visites d'alt llinatge, una duquessa i el seu protegit de la cort han vingut expressament des de Màntua. Sobre la frottola ens han instruït, molt sobre el llaüt la guitarra i la viola arcaiques; han cantat a la vida i a l'amor i el Renaixement hem tastat com un miracle. Roser Ribosa-Nogué

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2687 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1977 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1748 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1744 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1658 lectures