Blog

Trio Sekrets. Concert a Santa Maria de Barberà.

Diumenge 17 de març a les 18h.


Concert celebrat a Barberà del Vallès el diumenge 17 de març a les sis de la tarda.

Trio Sekrets:

Olga Miracle, soprano
Joan Codina, flauta travessera
Hèctor París, orgue 

El concert va ser organitzat i patrocinat per l'Associació Amics de l'Orgue de Santa Maria de Barberà, i es va dedicar al seu rector, Mn. Josep Jordi, coincidint amb el dia del 34è aniversari de la seva ordenació com a sacerdot.

Vora dues-centes persones van omplir l'església parroquial de Barberà del Vallès, que des de fa uns quants anys gaudeix d'un magnífic orgue construït pel conegut taller suís Späth. L'Associació Amics de l'Orgue de l'església el va fer construir i s'ocupa del seu manteniment i de l'organització d'un cicle anual de concerts -d'orgue sol i música de cambra amb orgue- d'alt nivell, amb una reputació important al municipi i nombrosa assistència de públic. Maria Nacy, catedràtica d'orgue del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, es cuida de la direcció artística del cicle.

El Trio Sekrets va ser convidat a actuar-hi el proppassat diumenge 17 de març. Vàrem oferir sis de les nou àries alemanyes de Händel, a més de dos corals de Brahms i un coral i el Preludi i Fuga en si menor de Bach, per a orgue sol.

Després de la presentació de la senyora Maria Rosa Costa, presidenta de l'Associació, va intervenir en Manuel Sanz de la Fundació Tekhnikós, que va explicar el projecte de l'enregistrament del disc Süße Stille-Dolça calma, amb les 9 àries alemanyes de Händel interpretades per nosaltres, el Trio Sekrets, que s'ha editat recentment. I en Lluís Gibert, encarregat de la difusió d'aquest disc i de la comunicació dels concerts del Trio, es va cuidar de vendre el disc a la sortida de l'església.

El concert va ser emotiu, fluït, profund i captivador. En un dia grisenc de pluja suau, encara dins de la Quaresma, les músiques de caràcter sacre de Bach, Händel i Brahms ens van fer gaudir amb reposada serenor a tots, intèrprets i públic. L'orgue ric de timbres i possibilitas sonores i una acústica còmoda, juntament amb un públic atent i entregat, van ajudar molt a fer del concert de diumenge una actuació que recordarem amb molt bon gust. I parlant de bon gust, acabat el concert, les senyores de l'Associació van oferir a tothom pastes i coques delicioses, i a nosaltres ens van regalar unes boniques i elegants bosses plenes de bombons!
Nombrosa assitència al concert de Santa Maria de Barberà.
Orgue Späth del 2004.

18-03-2013 | 10890 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2058 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 1821 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 1744 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 1724 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 1706 lectures