Blog

Musa i Medusa


Musa i Medusa

18 de maig de 2016

MNAT de Tarragona

Tarragona 21. Sota el lema “Museu i paisatges culturals” el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona se suma al Dia Internacional dels Museus, oferint una jornada de portes obertes i també la perfomance "Musa i Medusa": Quan la bellesa es torna monstruosa per venjança divina.

Es tracta d’un muntatge escènic del grup Arqueoescena que posa en relleu peces emblemàtiques del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que conformen el ric patrimoni arqueològic de Tàrraco i que ens acosten a una part del paisatge que es pot contemplar en les sales del MNAT, aquell que ens transporta a la mitologia clàssica i en concret a uns personatges mitològics rellevants de la tradició cultural grecoromana i de la seva herència: les Muses i Medusa.

Plantejat com un itinerari per diverses sales del museu –on es troben les peces seleccionades–, la proposta ens ofereix diferents lectures –l’arqueològica, la literària, la visual, la musical, la teatral–, en una visió polièdrica i un discurs, alhora evocador i dinàmic, que viatja de l’antiguitat a la contemporaneïtat, per mostrar-nos la vitalitat d’aquesta herència. Amb aquesta performance, el Museu esdevé un focus generador de continguts i també un espai escènic amb personalitat pròpia. Una proposta organitzada i produïda pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col•laboració amb Arqueoescena, amb direcció d’Isabel Panosa.

Organització: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Producció: Arqueoescena i Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Creació i direcció: Maribel Panosa

Fitxa artística
Actors
Agus Farré
Àngels Sabaté

Músics
Raúl Lacilla
Pepe Luna
Olga Miracle

Narradora
Maribel Panosa

19-05-2016 | 5589 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2039 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 1803 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 1729 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 1710 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 1688 lectures