Blog

Lírica catalana

Sant Llorenç Savall


Diumenge 16 de juny es va celebrar un concert dedicat a les sardanes cantades i la lírica catalana.

Els fragments més emblemàtics de Cançó d'Amor i de Guerra, La Legió d'Honor i El Timbaler del Bruc, van sonar a Sant Llorenç Savall en motiu del 30è aniversari del Cor Emprius i el seu director, en Josep Olivella i Alier.

Va ser un concert extraordinari, ple d'emotivitat, riquesa lírica, i molts rams de flors i bisos al final.

Com va explicar el director a l'inici del concert, hi ha iconografies en frisos i relleus antics dels asteques i altres pobles ancestrals, on es veuen persones amb flors que els surten de la boca. És una interpretació simbòlica de la bellesa "floral-natural" del cant. (Caminant per la vida, no t'oblidis d'ensumar les flors que hi ha en el camí"- W. Hagen).

Per part meva, ja que és el meu blog, deixo escrit (així quan ho torno a llegir passat un temps puc recordar millor les impressions i sensacions que he viscut), vaig gaudir molt de l'emissó dels aguts, llargs i flotants: el so l4, la 4, si bemoll 4, etc.... Després del treball vocal constant, allò que sembla més difícil, surt sense esforç i amb seguretat. L'octava del fa en amunt és senzillament cantar sobre una plataforma de so volàtil, que flueix en la dinàmica volguda, i on l'expressivitat del text es fon amb el so i omple tot l'espai.

Havia cantat el rol de Roser del Timbaler del Bruc el 2012, i un any abans la Carlota de La Legió d'Honor, totes dues sarsueles a La Faràndula de Sabadell. En tinc molt bons records. Com m'agrada cantar aquest repertori novament passats uns anys! I com n'és d'important cantar i recordar el repertori líric català.

El Cor Emprius va fer un gran paper, amb so compacte i domini expressiu del repertori. I el David Casanova al piano, tot un luxe. I en Josep Lluís Blanch, solvent tenor de llarguíssima trajectòria en aquest gènere. I en Ferran Olivella, jove baríton amb veu bonica i potent.

Dono gràcies al director, en Josep Olivella, i al Cor Emprius per la festa musical compartida. Tres dècades de trajectòria. Per molts anys!

Després, vam gaudir públic i intèrprets, d'uns talls de pastís i cava, juntament amb un deliciosa temperatura, a l'exterior, vora el riuet de Sant Llorenç.

18-06-2019 | 3392 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2652 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2434 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2350 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2344 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2270 lectures