Blog

La Puríssima s'omple al concert solidari de Mans Unides i Càritas

Dissabte 18 de novembre de 2017


Per TEXT: ELISABETH ALVAREZ; FOTO: LL. FRANCO

DIARI DE SABADELL: En una parròquia de La Puríssima plena de gom a gom, dissabte al vespre va tenir lloc el concert solidari anual de les delegacions locals de Mans Unides i Càritas. Ambdues entitats uneixen esforços amb l’objectiu comú d’ajudar les persones més necessitades de la societat.

Emoció i solidaritat van ser els dos ingredients del concert solidari anual organitzat per Mans Unides i Càritas, dissabte al vespre a la Parròquia de La Puríssima.
En una església plena de gom a gom, el públic assistent va gaudir en un concert a càrrec de quatre corals: el Cor Vallès de Sabadell, el Cor Emprius de Sant Llorenç Savall, el Cor La Igualtat de Gavà i el Cor de la Vall de Lliçà, sota la direcció dels mestres Joan Casas i Josep Olivella i la participació de la soprano Olga Miracle i David Casanovas al piano.

Tots els músics van actuar de forma desinteressada. A tots ells i al públic assistent, els organitzadors fan arribar el seu sincer agraïment. Els diners recaptats a l’espectacle es destinen a finançar els projectes que desenvolupen Càritas i Mans Unides en favor de la població més empobrida aquí i arreu del món.
A la primera part, les corals van interpretar diverses peces de música religiosa, des del renaixement fins als nostres dies. La segona part va incloure diversos temes catalans i universals harmonitzats per a cor i piano pel mestre Casas. ‘País petit’ de Lluís Llach, ‘Boig per tu’ de Sau o ‘Tema d’amor’ de Cinema Paradiso en van ser alguns dels temes escollits.
Especialment emotiu va ser el moment en què les quatre corals, de forma conjunta, van fer un bis de ‘L’Emigrant’. L’actuació -seguida pels assistents dempeus- es va dedicar als polítics i líders socials catalans empresonats a Madrid i exiliats a Brussel·les. En paraules dels organitzadors «va ser un clam perquè la situació es redreci amb rapidesa».
Abans del concert, la presidenta de Càritas Interparroquial de Sabadell, Rosa Roig, va referir-se al programa d’atenció a les persones sense sostre que desenvolupen des de la institució, i va subratllar i agrair la tasca dels voluntaris que el fan possible.


21-11-2017 | 4533 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2772 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2530 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2463 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2455 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2371 lectures