Blog

La dona del Renaixement

cançons sefardites i cançoners del segle XVI


Ahir dia 18 de desembre, vàrem interpretar una selecció de cançons sefardites de tradició oral i altres extretes dels Cançoners de Palau i d'Upsala, del segle XVI, per a fer una mostra de la música de l'època.

El concert va cloure el trimestre de tardor i l'any 2'018 del cicle de Conferències de l'Aula Universitària a l'Abast organitzat per la Fundació Martí L'Humà.

El concert es va realitzar al Teatre Municipal El Patronat. Era la segona vegada en poc temps que hi anava a cantar -la primera havia estat amb el duet La Veu de Syrinx-, amb la mateixa bona acollida.

Vàrem fer explicacions de la temàtica de les cançons, del context històric i els instruments. Em va agradar especialment el fet que vàrem parlar de les nostres experiències personals i el treball d'investigació que cada un de nosaltres havia fet i viscut en relació a aquest repertori.

Les cançons sefardites, de tradició jueva, i les cançons extretes dels cançoners del Renaixement, eren totes elles conduïdes per "la dona del Renaixement": la veu femenina que ens explica les experiències, les relacions i els sentiments de les dones de les societats dels segles XV i XVI.

La música va fluir, el públic silenciós i atent ens hi va acompanyar. Les nostres cançons antigues i les seves protagonistes van reviure ahir a la Garriga.
19-12-2018 | 4098 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2772 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2530 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2463 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2455 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2371 lectures