Blog

El so de la terra

Concert de cant i guitarra a l'ermita de Sant Grau (Urús, Cerdanya)


El 18 de juliol de 2020 vaig fer el meu primer concert públic després dels quatre mesos d'alarma sanitària que ens ha afectat a nivell mundial.

En un indret privilegiat dels Pirineus: l'ermita romànica de Sant Grau d'Urús a la Cerdanya, va tenir lloc un concert especial i emotiu per molts motius: la música ha tornat als escenaris després d’un temps considerablement llarg sense activitat musical pública i s’hi va manifestar una qualitat artística encomiablement compartida. Penso que va ser una vetllada d'una entrega musical que va causar un gran impacte emocional i estètic, tant per l'indret privilegiat en què ens trobàvem i l'energia de la puresa de les muntanyes, com per la bellesa de la música arrelada a la nostra terra.

L'ermita de Sant Grau ha estat restaurada fa poc; en motiu d’aquesta restauració l'Ajuntament d'Urús ha volgut celebrar-ho amb la nostra música: un concert íntim de cant i guitarra. La rehabilitació de les parets i el nou sostre que combina la pedra i la fusta, completament adient a l'estètica romànica i a l'esperit del lloc, ha donat a l'ermita una acústica excel·lent. Es així com el so de la guitarra i de la veu van omplir de so i emoció el menut temple mil·lenari, envolvent i acollidor.

Degut a les mesures sanitàries i a l'èxit de convocatòria, l'Ajuntament va proveir cadires perquè el públic es pogués distribuir entre l'interior i l'exterior de l'ermita, des d'on es podia escoltar el concert perfectament bé, gràcies a la seva acústica i al ressò dels voltants protagonitzats per una natura infinita en silenci. Soprano i guitarrista vàrem compartir amb tot el públic -el de dins i el de fora-, una hora intensa de música dels mestres Sor, Morera i Turina, amb obres seleccionades per il·lustrar un concert de música culta d'aquests grans autors que han begut de les fonts populars per a les seves composicions. La primera part ja va ser vivament celebrada pel públic, però encara més la segona, després de les “Cançons de carrer” de Morera, que van fer esclatar llargs i sonors aplaudiments.

Agraeixo a en Pep Colominas, a més del so exquisit de la seva guitarra, haver-me fet conèixer un indret tan màgic i privilegiat. Tots dos felicitem la Montserrat, alcaldessa d'Urús, per la restauració de l'emblemàtica església, i li agraïm confiar-nos el concert d'inauguració. Amb una copa de cava i carquinyolis artesans es va cloure la vetllada, mentre el sol baixava darrere les muntanyes i tot fent-se de nit, la llum de les estrelles reprenia el relleu d’il·luminar l’esbelta ermita de Sant Grau d’Urús.

A resultes de l'èxit del concert, hi tornarem amb un nou recital a la Cerdanya, en aquest cas a l'Auditori Palau de Congressos d'Alp: un lloc més gran, encara més preparat per prendre totes les mesures preventives necessàries i per acollir una convocatòria més àmplia.

El concert serà a ALP el diumenge dia 2 d'agost a les 19.30. Us hi esperem!:
http://www.olgamiracle.com/programes/El-so-de-la-terra-ID-421

Concert a càrrec de:
Olga Miracle, soprano
Pep Colominas, guitarra

27-07-2020 | 3020 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 1554 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 1322 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 1309 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 1265 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 1242 lectures