Blog

Alegransa - Concert a Cervelló

Església de Santa Maria, 15 de juliol de 2017


Notes del blog: Concert a l'església romànica de Cervelló, celebrat ahir 15 de juliol.

Agraeixo a l'Adrià Pasqual la seva invitació al Festival de Música de Cervelló del 2017.

Amb Alegransa vam interpretar els nostre repertori de música medieval relacionat amb Catalunya, sota el títol "Cataluehna la gaia", en un marc incomparable: envoltada de natura, l'església romànica de Cervelló, de pedra vermellosa, el color de la terra que la circumda, s'alça majestuosa dalt d'una muntanyola enmig de la verda frondositat del Baix Llobregat.

La música medieval ens va transportar a públic i intèrprets a un altre temps. L'església era plena de gom a gom, l'acústica còmoda i exquisida. La gent i la seva acollida, més que entranyable.

A la sortida vam brindar amb cava i coca.

Felicitats Segle 9, per la vostra implicació i acurada organització!

------
Alegransa és un grup especialitzat en música de l'Edat Mitjana amb instruments i criteris històrics. Els seus components realitzen un treball constant d'investigació de la música que interpreten, basat en les fonts documentals originals. Alegransa ens convida, d'aquesta manera, a apropar-nos als sons de l'època: amb instruments construïts a partir dels models antics, i una interpretació que es duu a terme sobre les partitures conservades i les dades proporcionades per l'estudi de les fonts escrites, iconogràfiques i musicològiques.

Intèrprets:

Olga Miracle, soprano
Pepe Luna, cítola i guiterna
Daniel Buxeda, orgue portatiu i viola de roda
Pere Olivé, psaltiri i percussió històrica


16-07-2017 | 5275 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2772 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2530 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2463 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2455 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2371 lectures