Events

El to d'aquest terreny

Recital de Lied clàssic i Lied català

Olga Miracle, soprano

Maria-Neus Devesa, piano

Dissabte 20 de febrer a les 20h
Teatre Municipal
PALAFRUGELL (Baix Empordà)

Recital del Cicle de Tardor 2020 (prorrogat al 2021 per mesures de prevenció covid) de les Joventuts Musicals de Palafrugell.

El títol del nostre recital, “El to d’aquest terreny”, s'ha extret d’un vers d’una cançó d’Eduard Toldrà que interpretarem, l’“Aquarel·la del Montseny”, sobre el poema de mossèn Pere Ribot, que va viure entre els anys 1908 i 1997. Ens diu: “Aquí no tens altra música / Com un antic i amable pont / Que l’ampla pica, la vella font / Que dona el to d’aquest terreny...”

Les cançons catalanes d’estil culte que foren compostes a cavall dels segles XIX i XX tenen com a font d’inspiració i són descendents directes de la tradició centreeuropea clàssica; per això s’anomenen “Lied català”, fent servir la denominació germànica.

En aquest recital, les fonts que “donaren el to” quant a estil musical a la nostra terra estan representades pels tres grans compositors del Classicisme: Haydn, Mozart i Beethoven, i els hem reunit amb dos dels compositors més emblemàtics del Noucentisme Català que reberen la seva influència: Joan Lamote de Grignon i Eduard Toldrà.

Programa detallat

Venda online d'entrades


Obres de:
Haydn, Mozart, Beethoven, Lamote de Grignon, Toldrà