Events

Concert d'Advent

VIIa edició del concert anual de Cant i Orgue

Olga Miracle, soprano

Guillaume Lawless, orgue i piano

Diumenge 11 de desembre a les 19h

Església de Sant Medir

C/ Constitució 17, Barcelona

 

Enguany el concert tindrà una part de música barroca amb obres de Johann Sebastian Bach (1685-1750), Antonio Vivaldi (1678-1741) i Henry Purcell (1659-1695).

Es retrà homenatge als aniversaris de César Franck (1822-1890) -200è aniversari del naixement- i Joan Lamote de Grignon (1872-1949) -150è aniversari del naixement-.

Completaran el programa obres de la jove compositora Polina Bekasova (1995).

 

 


 

Concert dedicat especialment a Polina Bekasova (1995), jove pianista i ja destacada compositora, filla de Zaporozhye, la ciutat on va néixer i resideix, a la seva família i la comunitat de l'Església Protestant Emmanuel de Zaporozhye (Ucraïna), i a totes les víctimes directes de la invasió.

En el Concert d'Advent de l'any passat, casualment s'hi va incloure una peça de Polly Bekasova, triada per la seva qualitat musical i temàtica nadalenca. Llavors no sabíem gaire res de qui era aquesta compositora i desconeixíem què passaria al seu país poques setmanes després, passat el Nadal del 2021.

Enguany hem triat altres obres de Polly que ens meravellen per la seva qualitat musical, i ara sí sabem que, en l'actualitat, Bekasova ensenya, compon i exerceix la seva vida dedicada a la música amb les dificultats que suposa l'existència en aquesta zona fronterera d'Ucraïna. Sovint explica en primera persona, a les xarxes, la temerosa incertesa del dia a dia i, quan li és possible, publica vídeos de la interpretació musical que du a terme amb col·legues, família i deixebles, des de casa i dins la comunitat de l'església a la qual pertanyen. La seva zona és propera a la més gran central nuclear d'Europa (ara, sota control rus) i fa que allí la vida sigui sota l'extrema temença de no saber què pot passar l'endemà, amb por a l'ocupació, els bombardejos i un alt risc d'accident nuclear.