Blog

V Concert de música occitano-catalana

La Veu de Syrinx


Enguany celebrem el 5è aniversari del concert anual de música occitana i catalana, que cada novembre el duet La Veu de Syrinx oferim en el Museu d'Història de Catalunya; l'esdeveniment que organitza el CAOC (Cercle d'Agermanament occitano-català), en record de l'Enric Garriga Trullols.

La Veu de Syrinx és un duet format per en Joan Codina Vila i jo mateixa, Olga Miracle, que explora sonoritats a partir de la música tradicional, la música clàssica, la música antiga, la dansa i la poesia catalana i occitana. En molts dels nostres concerts també hi emprem la llengua basca, la castellana i la francesa.

Diferents músiques, diversos registres i diferents llengües que, en plena harmonia, agermanen la veu lírica amb tot tipus d'instruments de vent i de percussió; i el resultat mostra un ampli ventall de sons, melodies i ritmes que ens menen a conèixer i reconèixer els nostres orígens, el so de la nostra terra i la prosòdia dels nostres llenguatges.

Per aquesta edició del 26 de novembre de 2022 (a dos quarts de sis de la tarda), La Veu de Syrinx estrenarà l'obra "Cançó Pastoril Religiosa" escrita pel pianista i compositor Jordi Tomás, sobre una poesia de Jacint Verdaguer. 

 

Fotografia: Joan Codina, Olga Miracle i Jordi Tomás. 27 de febrer de 2022. Concert d'aniversari.

25-11-2022 | 1948 lectures

Comentaris

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2772 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2530 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2463 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2455 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2371 lectures