Blog

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022


(Fotografia: Francisco J. García)

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent Convent de Sant Agustí d'Igualada (ubicat dins de l'Escola Pia), en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant. Un deliciós tast gastronòmic i degustació de vi artesanal van ser el colofó de la tarda.

Gràcies a tots els que ho vàreu fer possible i a tots els que ens hi vàreu acompanyar.

Agraïda als meus companys de viatge per la música barroca, especialistes, endinsats en el projecte i compromesos, Daniel Morales i Joan Castillo, a l'incondicional Fran García, i a en Ramon Prat i la Montserrat Pi per la seva atenció al llarg del dia. Moltes gràcies a en Josep Barcons, director del festival, per la seva confiança i apreci pel meu treball, i l'eficàcia davant d'un projecte tan gran, i no em puc oblidar la Marta Tort i en Jaume Badia, pel seu suport.

I el mateix dilluns al matí, com a activitat social també promoguda pel festival, vàrem fer un concert, més breu, amb part del repertori i explicacions didàctiques per als residents de l'Asil del Sant Crist, a pocs metres de l'escola Pia. Em va agradar molt conèixer també aquest imponent edifici igualadí, d'estil gaudinià. I va ser altament gratificant compartir la música barroca amb persones de difícil mobilitat en el seu propi temple, que em va fer venir a la ment una Sagrada Família de petites dimensions.

El projecte de l'Ensemble All'Aura, amb un treball constant de recerca i transcripció de les obres a partir de fonts originals i la voluntat de dur a terme una interpretació rigorosament històrica, basada en els documents i tractats de l'època, posa en escena amb teatralització barroca i de memòria, el complex contrapunt del barroc primerenc.

Després d'anys de dedicació a la música històrica, el concert del 6 de juny va significar un creixement musical i personal molt gran, en tots els aspectes, tot cercant d'amalgamar la interpretació musical amb l'entorn, el tractament vocal unit a la teatralització i sobretot la voluntat de divulgar la música del barroc en essència íntima i emotiva. I així vaig percebre la resposa del públic, atent, entregat, encuriosit i amb cara de fascinació que, per damunt de tot, em transmetia ésser colpit amb plaents sensacions.

 (c) Olga Miracle - Cròniques de concerts

 

Podeu descarregar el programa de mà del concert del 6 de juny i el text divulgatiu que vaig escriure sobre la proposta musical, a petició del director del Festival Espurnes Barroques, aquí:

REPERTORI DEL CONCERT I NOTES AL PROGRAMA

08-06-2022 | 697 lectures

Comentaris

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2650 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1945 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1731 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1710 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1635 lectures