Blog

FROTTOLA

21 de maig de 2023 a Sant Medir


...I ahir, la cúpula de Sant Medir es va convertir en un museu d'art renaixentista i tot el temple en el palau mantovès de la Marchesa Isabella d'Este. I el centenar de cortesans atents que ens hi van acompanyar amb absolut silenci, van fer possible traslladar-nos a escoltar la música que sonava a les corts del segle XVI en forma de frottola, villanella i madrigal.
 
Ho il·lustren les boniques fotografies (gràcies!) d'en Josep Vicens i en Francesc Garcia. Gràcies també a l'Àlex Solans per les projeccions d'imatges, llums i ajut en la "posada en escena", elements que tant contribueixen en la recreació de l'ambient més idoni possible dins de l'església.
 
El concert del duet i projecte Alla Viola, ahir 21 de maig de 2023, fou acollit pel Cicle d'Espectacles Musicals de la Coral Sant Medir, en el marc del seu desè aniversari, que jo mateixa vaig encetar el curs 2013-14! Essent també el meu desè aniversari, hem volgut celebrar junts aquells inicis, els de l'aposta per un cicle de músiques de tots els estils i de qualitat. Al cicle hi vaig portar la música occitana de la Veu de Syrinx, la música medieval d'Alegransa i la música barroca del Trio Sekrets, entre altres projectes. I enguany, la cançó italiana del Cinquecento d'Alla Viola, no hi podia faltar. Agraïda a tothom que ho ha fet possible, que ho fa possible i que hi treballa, tant ahir com al llarg dels darrers deu anys.
 
Interessada en la música antiga des de sempre, amb el llautista Xavier Domínguez -intèrpret virtuós i erudit transcriptor de música històrica- el 2010 vàrem fundar Alla Viola i vàrem emprendre un viatge en el temps; des de llavors la música per a cant acompanyat d'instruments de corda polsada, interpretada amb criteris històrics, ha voltat arreu per diferents festivals de música antiga, temples i sales, convertint-los en espais de trasllat sonor i temporal.
 
El duet Alla Viola segueix portant de gira el concert "Frottola, la cançó italiana del 1500". I ens podeu demanar també el CD recentment enregistrat, a cura d'en Daniel Morales. Es tracta d'un treball discogràfic, amb el repertori dels concerts, que vol deixar testimoni de la pràctica interpretativa del cant amb acompanyament de corda polsada de l'època.
 
La pròxima cita serà a Calella, el dissabte 27 de maig a les 21h.
Calellencs i dels voltants, us hi esperem! Vegeu la informació aquí:
22-05-2023 | 1853 lectures

Comentaris

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2772 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2530 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2463 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2455 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2371 lectures