Agenda

Liebesgarten

Recital de duets de Lied

Olga Miracle, soprano

Emili Gispert, tenor

Maria-Neus Devesa, piano

 

Dissabte 20 d'agost a les 20h

Casa de Cultura

CREIXELL (TARRAGONA)

Em plau presentar-vos el concert Liebesgarten (Jardí de l'amor) amb obres de Beethoven i Schumann, per a dues veus (soprano i tenor) i piano.

Apassionada pel Lied i la llengua alemanya, juntament amb els companys de viatge en aquest projecte, hem fet un treball sobre la traducció dels textos i la cerca de la interpretació amb la seva acurada fonètica i estil històric, dels cicles de Robert Schumann op. 34 i op. 78, per a presentar un total de nou Lieder del compositor germànic que, en l'actualitat, rarament són programats al nostre país.

El programa el completa el cicle Vier Arietten und ein Duett de Ludwig v. Beethoven, sobre textos del poeta i llibretista Pietro Metastasio, en aquest cas en italià, autor i idioma que Beethoven tria per aquest cicle que sorprèn si es compara amb la major part de l'obra del compositor, ja que fuig de la solemnitat que el caracteritza, i en surten unes cançons desenfadades i plenes de gràcia.

Tot plegat, un programa exclusivament de Lied, composat per tres cicles sencers per a dues veus i piano, com els recitals de Lied que es feien i s'han fet sempre en dècades passades a tota Europa: una "Liederabend" on el públic podrà gaudir d'explicacions basades en les traduccions al català de les poesies, tot sentint-se transportat a la manera d'entendre la música i el cant en format de "música de cambra", de la mà d'un excels Beethoven pre-romàntic i del desctacat exponent del Romanticisme, Robert Schumann.

(c) del text: Olga Miracle, Notes al programa "Liebesgarten"