Agenda

FROTTOLA

La cançó italiana del 1500

Alla Viola

Olga Miracle, soprano i percussió històrica

Xavier Domínguez, llaüt, viola i guitarra renaixentista

Diumenge 21 de maig, 19h

Església de Sant Medir

c. Constitució 17, Barcelona

 

Xè ANIVERSARI del cicle d'ESPECTACLES MUSICALS de la CORAL SANT MEDIR

 

 

CONCERT I PRESENTACIÓ DEL DISC!

FROTTOLA
La cançó italiana del 1500

 

ÀUDIO-VÍDEO a youtube (3' 30''): AQUÍ

FROTTOLA, la cançó italiana del 1500 és un concert que vol retre homenatge a la música per a cant i llaüt del Renaixement. El llaüt, en nomenclatura antiga, la viola, era l'instrument predilecte per acompanyar la veu cantada.

Bella musica parmi il cantar bene al libro, ma ancor molto più il cantare alla viola perché tutta la dolcezza consiste in uno solo (...). Ma soprattutto parmi gratissimo il cantare alla viola per recitare, il che tanto di venustà ed efficacia aggiunge alle parole ch’è gran meraviglia.” Baldassar Castiglione, Libro del Cortegiano (1528).

Amb el duet ALLA VIOLA ens traslladarem a un altre temps tot recreant la pràctica interpretativa del cantare alla viola a les corts del Nord d'Itàlia de l’època. I coneixerem les primeres mostres de música vocal profana del 1500, en un recital on la bellesa del cant i la poesia en llengua vernacla -la llengua italiana del Cinquecento-, s’enriquiran amb explicacions sobre el context històric i cultural al voltant de la bella i sensual forma musical, tan estesa i popular al seu temps, que fou la frottola.

El nou CD Frottola. La cançó italiana del 1500 es podrà adquirir en aquest concert de presentació, en el marc del Xè Cicle d'Espectacles Musicals de la Coral Sant Medir.