Agenda

Floreix la lletra a Girona

Missatges secrets i llenguatges imaginaris

Olga Miracle, soprano
Maria-Neus Devesa, piano

Dimecres 23 de desembre, 18h
Casa de Cultura- Auditori Josep Viader
GIRONA

Com a acte de cloenda de les jornades anuals: "Floreix la lletra a Girona", es farà una conferència i un recital amb una selecció d'obres del programa de Lied català presentat recentment a Barcelona: "El to d'aquest terreny".


Recital Missatges secrets i llenguatges imaginaris a càrrec d'Olga Miracle, soprano, i Maria-Neus Devesa, piano.

La música és un llenguatge totalment abstracte: el so dels instruments -els músics- estudien i interpreten un codi compost per un complex sistema de signes i normes conegut bàsicament com a llenguatge musical. Quan la veu humana hi afegeix paraules cantades, tenim un nou ordre que ens explica i apropa els sentiments que expressa aquella música; si a més, ens parla cantant de missatges secrets i altres llenguatges provinents de personatges imaginaris, tenim el cercle complert: el nostre cervell alhora entén el misteri i sent l'emoció.

Dos compositors emblemàtics de Lied català de principis del s. XX, Joan Lamote de Grignon i Eduard Toldrà, fusionant respectivament la seva música amb la poesia de dos grans autors catalans contemporanis, Apel·les Mestres i Josep Carner, ens apropen al desig de deixar constància indeleble però íntima de l'entrega a la poesia (Endreça), al poder guaridor del llenguatge secret dels àngels (L'àngel de la son), al llenguatge simbòlic de la natura al nostre pas pel camí de la vida (Cançó incerta), i al diàleg que sorgeix entre els objectes inanimats i els animals d’una casa pairal (Cocorococ!).

(Text de: (c)_Maria-Neus Devesa)
http://casadecultura.org/detall/27030/dialegs-amb-la-lletra-d-5a-edicio-del-cicle-floreix-la-lletra-del-col-legi-oficial-de-disseny-grafic-de-catalunya