Blog

Gala Lírica

& BBQ


Per a la cloenda del Xè Festival de Música del Baix Montseny, el Barna Brass Quintet, el tenor Ricard Torino i jo mateixa, vàrem preparar un concert festiu amb peces de sarsueles, musicals i òperes emblemàtiques. Els grans "hits" de Verdi, Puccini, Gershwin i Bersntein, entre altres, varen omplir de so l'auditori Gorg Negre de Gualba, la bonica localitat al peu del Montseny que acull el Festival en memòria del seu fundador, el recordat violinista Josep Maria Alpiste.

En el meu blog sempre explico les sensacions que visc en els concerts i les anècdotes que els fan, a cada un, especials. En aquesta ocasió, el treball viscut amb el Barna Brass Quintet ha estat una experiència maquíssima, pel fet de poder cantar amb un quintet de tant nivell, un repertori virtuós que, per les circumstàncies actuals, ara feia una mica de temps que no cantava en teatre. Assajar i cantar "Mi chiamano Mimì" de la Bohème, va ser un repte per a mi i per a ells, que van fer sonar el vent-metall com una autèntica orquestra pucciniana i així gaudir tots plegats d'una de les àries més exigents i boniques del compositor toscà. Recordaré els nostres assaigs en què vàrem treballar de valent per aconseguir l'estil puccinià, un món de so i color ple de calderons, rubatos i expressivitat operística; i en molts moments em vaig sentir com una directora d'orquestra! Els assaigs es van fer a l'entranyable local dels Propis, societat històrica de Nou Barris, que ens va obrir les portes per assajar amb les mesures d'espai necessàries. Transmeto el meu agraïment personal al senyor Ramon que ho va facilitar.

Les romances de Cançó d'Amor i de Guerra, Summertime de Gershwin, el Brindisi de la Traviata d'Alfredo i Violetta, fragments de Carmen de Bizet i de Guillem Tell de Rossini... Tenor, soprano, trompetes, trombó, trompa i tuba; obertures i àries i duets dels persontages del gran teatre líric, del gènere òpera, musical i sarsuela, varen sonar, tots ells i elles, a Gualba la nit del 23 de gener. Conduït per les explicacions i comentaris d'en Toni Chelvi, tubista i director artístic del quintet de vent-metall, que va anar introduint cada una de les obres amb simpatia i coneixement, el concert va ser deliciós i brillant!, com el so dels instruments, tan expressius com lluents.

Agraïm a la Gemma Aldeguer la seva encomiable tasca de fer possible la programació del concert i el festival.

 

30-01-2021 | 2014 lectures

Comentaris

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2652 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2434 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2350 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2344 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2270 lectures