Blog

Floreix la lletra a Girona

Recital de Lied


Recital del 28 d'octubre a l'Auditori Josep Viader, Casa de Cultura de Girona.

Olga Miracle, soprano

Maria-Neus Devesa, piano

Organitzat pel Col·legi de Disseny Gràfic de Catalunya, i en ocasió de la sisena edició de "Floreix la lletra a Girona", l'acte del dijous 28 d'octubre de 2021 a l'emblemàtic Auditori Viader (Casa de Cultura) de Girona, va consistir en una conferència a càrrec de Cristina Simón i Jesús del Hoyo: "La lletra Damassiana: del brodat a l'ordinador" i "LLetra, traç, sentiment i sobretot paraules". També hi va haver comunicació telemàtica amb dues persones col·laboradores del projecte, amb connexió des de Colòmbia i d'altres països.

I, com a cloenda, el nostre recital de Lied català amb obres expressament triades per a la temàtica de l'edició d'enguany, entorn al tema "Renéixer".

La Maria-Neus Devesa va llegir un excel·lent text introductori del repertori que es va anar interpretant. Ens hi va acompanyar el magnificent piano Steinway de cua sencera de la sala.

En el recital de dijous vàrem interpretar per primera vegada "Nupcial" de Joan Laomte de Grignon i text d'Apel·les Mestres, cançó que també s'inclourà en el proper recital de Lied, el dia 14 de novembre a Barcelona.

Cançons interpretades el 28/10/2021:

Nupcial, Lamote de Grignon

Maig, Eduard Toldrà

Vetlla d'amor, Enric Morera

Estel del dematí, Enric Morera

Bis: Schmerzen (Dolor), Richard Wagner (cantada amb la traducció catalana de Joaquim Pena)

30-10-2021 | 983 lectures

Comentaris

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2689 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1977 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1748 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1744 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1659 lectures