Blog

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català


"El to d’aquest terreny" ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied  clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

El "to" que descriu l’expressió artística en tota forma d’art visual i sonora, no podia gaudir d’un indret més adient que el segon pis de la Casa Llotja que fa vora 250 anys que alberga aquesta institució  al Moll de Barcelona, nascuda en l’època neoclàssica, fruit de la voluntat d’academitzar els artistes i artesans, preservar el patrimoni artístic i institucionalitzar les Belles Arts.

També fa 250 anys naixia Beethoven, compositor que hem homenatjat amb una de les seves arietes per a cant i piano en italià, obra que ha anat precedida de tres delicats Lieder de Haydn i un de Mozart, que en conjunt formen la part de Lied clàssic del concert.

En plena consonància amb la riquesa pictòrica i escultòrica de la sala, la segona part ha estat dedicada als grans compositors del modernisme i noucentisme català: Joan Lamote de Grignon i Eduard Toldrà, que donaren "to" als colorits i expressius textos d’Apeles Mestres, Tomàs Garcés i Josep Carner.

La música, la veu i el piano, en un indret senyorial i amable, han esdevingut en "to" màgic, un concert extraordinari: per a mi, una vetllada inoblidable; i també per a la pianista Maria Neus Devesa i el nombrós i entregat públic amb qui l'hem compartida.

Agraïm la tasca i organització de l'Associació per al Foment de la Música Clàssica.19-01-2021 | 2849 lectures

Comentaris

Carles Mas
15-02-2021 17:05
Ens ha agradat molt, Olga. Jo he redescobert l'estil i amb la teva interpretació m'ha agradat molt més. La del Lamote,m'ha agradat sentir un pre-Mompou, uns ecos d'escola catalana que no sabia que ja començaven amb en Lamote... Només tinc elogis per la teva interpretació, per la relació senzilla i eficaç amb el públic. Et veig molt segura vocalment. Una afinació deliciosa, feia molt que no sentia aquest repertori amb veus realment afinades i sensibles. I la gestió del vibrato, ideal, que a mi és un aspecte que en d'altres veus líriques em costa molt, quan és exagerat o incontrolat. La pianista boníssima, una gran conjunció. El duo funciona molt bé.

Articles recents més llegits

Dones Compositores

Cicle d'Orgue Sant Vicenç de Sarrià

El proppassat 13 de febrer vàrem fer el concert dedicat a compositores femenines de la història, dins el III Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià, que recordarem amb forta emoció.
17-02-2022 | 2634 lectures

Violetes i altres flors

150è aniversari de Joan Lamote de Grignon

Ahir 8 de maig de 2022 vàrem fer l'esperat concert d'homenatge a Joan Lamote de Grignon amb motiu del seu 150è aniversari.
10-05-2022 | 2428 lectures

Concert al Palau de la Música

Glòria de Vivaldi

Ahir, diumenge 13 de març de 2022, concert memorable al Palau de la Música Catalana.
14-03-2022 | 2331 lectures

Madre non mi far monaca a Igualada

Festival Espurnes Barroques, 6 de juny 2022

Recordaré amb estima el concert d'abans d'ahir al magnificent convent de Sant Agustí d'Igualada, en el marc del gran festival Espurnes Barroques: orgue, espineta i les nostres veus entre pedres, columnes i capitells, i la música de Frescobaldi i de les compositores Leonarda, Assandra, Strozzi, van protagonitzar una vetllada plena d'enCant.
08-06-2022 | 2325 lectures

Madre non mi far Monaca - Dia de la Dona

Ensemble All'Aura

Concert de l'Ensemble All'Aura de divendres 4 de març, en commemoració del Dia de la Dona, i dedicat a les compositores dels segles XVII i XVIII.
08-03-2022 | 2252 lectures