Blog

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català


"El to d’aquest terreny" ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied  clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

El "to" que descriu l’expressió artística en tota forma d’art visual i sonora, no podia gaudir d’un indret més adient que el segon pis de la Casa Llotja que fa vora 250 anys que alberga aquesta institució  al Moll de Barcelona, nascuda en l’època neoclàssica, fruit de la voluntat d’academitzar els artistes i artesans, preservar el patrimoni artístic i institucionalitzar les Belles Arts.

També fa 250 anys naixia Beethoven, compositor que hem homenatjat amb una de les seves arietes per a cant i piano en italià, obra que ha anat precedida de tres delicats Lieder de Haydn i un de Mozart, que en conjunt formen la part de Lied clàssic del concert.

En plena consonància amb la riquesa pictòrica i escultòrica de la sala, la segona part ha estat dedicada als grans compositors del modernisme i noucentisme català: Joan Lamote de Grignon i Eduard Toldrà, que donaren "to" als colorits i expressius textos d’Apeles Mestres, Tomàs Garcés i Josep Carner.

La música, la veu i el piano, en un indret senyorial i amable, han esdevingut en "to" màgic, un concert extraordinari: per a mi, una vetllada inoblidable; i també per a la pianista Maria Neus Devesa i el nombrós i entregat públic amb qui l'hem compartida.

Agraïm la tasca i organització de l'Associació per al Foment de la Música Clàssica.19-01-2021 | 1943 lectures

Comentaris

Carles Mas
15-02-2021 17:05
Ens ha agradat molt, Olga. Jo he redescobert l'estil i amb la teva interpretació m'ha agradat molt més. La del Lamote,m'ha agradat sentir un pre-Mompou, uns ecos d'escola catalana que no sabia que ja començaven amb en Lamote... Només tinc elogis per la teva interpretació, per la relació senzilla i eficaç amb el públic. Et veig molt segura vocalment. Una afinació deliciosa, feia molt que no sentia aquest repertori amb veus realment afinades i sensibles. I la gestió del vibrato, ideal, que a mi és un aspecte que en d'altres veus líriques em costa molt, quan és exagerat o incontrolat. La pianista boníssima, una gran conjunció. El duo funciona molt bé.

Publica el teu comentari

Nom a mostrar:
Email:
Comentari:
Accepto les condicions d'ús

Articles recents més llegits

Concert inaugural del 'Festival a Granera'

Alla Viola: La cançó italiana del 1500. 12 de juny de 2021

El duet Alla Viola, fundat el 2010, format per Olga Miracle i Xavier Domínguez, es dedica a la recerca i interpretació amb criteris històrics de la cançó renaixentista italiana, francesa i anglesa. El propassat 12 de juny de 2021, el duet va inaugurar el Festival a Granera - Viu la música al Parc, on va interpretar: Frottola-la cançó italiana del 1500. ...
16-06-2021 | 2650 lectures | 1 comentari

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

El to d’aquest terreny ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.
19-01-2021 | 1944 lectures | 1 comentari

Acte de lliurament dels premis 'Enric Garriga Trullols'

II concurs de relats breus en occità, 2021

Fotografia d'ahir divendres 21 de maig, en la celebració del lliurament de premis del "II Concors de racontes brèus en occitan Enric Garriga Trullols" al Palau Marc de Barcelona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya).
22-05-2021 | 1731 lectures

Madre non mi far Monaca

Músiques i autores del barroc

El meu primer concert de l'any 2021 va ser l'estrena del concert teatralitzat "Madre non mi far Monaca": un recorregut per obres dels segles XVII i XVIII interpretades amb criteris històrics, a càrrec del grup emergent All'Aura, acompanyada per la veu d'en Daniel Morales, l'orgue positiu d'en Joan Castillo i el disseny de llums i projeccions d'en Daniel Miracle (NeoKinok Experimental TV). ...
15-01-2021 | 1709 lectures

Rèquiem de Mozart

Els dies 3 i 4 de juliol de 2021 vaig cantar novament una de les obres simfònico-corals més emblemàtiques de la història de la música: el Rèquiem de Mozart.
26-07-2021 | 1635 lectures