Agenda

VIII Concert de Quaresma

Recital de Cant i Orgue

Olga Miracle, soprano
Josep Lluís Viladot, orgue

Diumenge 17 de març, 19h
Església de Sant Medir
Carrer Constitució, 17 - Barcelona


Enguany arribem a la vuitena edició del concert anual de Quaresma de Cant i Orgue, protagonitzat per dues veus: la de la soprano Olga Miracle i "la veu" de l'orgue Gabriel Blancafort construït el 1974, que aquest cop estarà a mans de l'organista Josep Lluís Viladot.


Notes al programa
(c) per Olga Guerrero Miracle

Com és tradició de cada any, oferim a l'Església de Sant Medir el concert de Quaresma de Cant i Orgue: un recital que té la finalitat d'interpretar obres musicals que donen sentit al calendari litúrgic i estacional, per a poder escoltar música adequada al temps de Quaresma i així donar entrada a la Setmana Santa, fent camí cap a la Pasqua i a l'inici de la primavera. L'esdeveniment és obert i dedicat a tota la comunitat de Sant Medir i a tothom que hi vulgui assistir.

És habitual als nostres concerts d'Advent i de Quaresma, que no hi faltin obres organístiques dels períodes renaixentista i barroc, per tal d'apreciar les possibilitats tímbriques de l'orgue Blancafort. Pel que fa a la part vocal, s'inclouran obres del compositor francès Gabriel Fauré (1845-1924), amb motiu de la celebració del seu centenari.

Amb la voluntat de donar a conèixer la música de qualitat de casa nostra, interpretarem obres de Ramon Currià (1881-1961), el redescobert compositor lleidatà, besavi de l'organista Josep Lluís Viladot, qui ens explicarà en primera persona la descoberta de la música d'un il·lustre compositor de tombant del segle XX del qual cal reivindicar-ne el reconeixement.

També hi cantaré obra del gran compositor Jaume Pahissa (1880-1969), originalment per a cant i piano, del recull "Cançons populars catalanes". En el concert d'Advent del proppassat mes de desembre, ja vaig incloure una tria de cançons nadalenques de l'autor, donat que també tinc intenció de divulgar l'obra de Pahissa, sobretot la seva obra vocal en forma de Lied, que s'unirà al treball continuat de recerca d'altres grans mestres del període que també van cultivar el gènere, i que darrerament he dedicat molt especialment als cèlebres Joan i Ricard Lamote de Grignon.

Us esperem al concert de Quaresma de 2024, aquest diumenge 17 de març a les 19h!

 

El CD de cant i orgue, amb obres de Mozart, Mendelssohn i Wolf, enregistrat a l'església de Sant Medir, estarà a disposició del públic assistent. I també els recents CDs "Àries del barroc" i "Frottola, la cançó italiana del 1500".

Fotografia: concert de l'1 de juliol de 2023, Josep Lluís Viladot i Olga Miracle amb un orgue barroc, conservat intacte, de la província de Guadalajara, indret que visitarem novament aquesta Setmana Santa, per oferir un concert especial de Dijous Sant.