Agenda

Ressons de l'Olimp

Arqueoescena

Diumenge 25 de febrer a les 12h

MUSEU ROMÀ de Premià de Mar


Concert "Ressons de l'Olimp"
Reconstrucció de documents musicals arqueològics.

Intèrprets:

Maria Gibert: lira i epigoni
Raúl Lacilla: aulos, flauta de Pan i cors

Olga Miracle: soprano i tympanon
Maribel Panosa: presentació, imatges i cors
Àngels Sabaté: dramatització


Ressons de l’Olimp és un concert de música grecoromana que evoca la sonoritat i la poesia de l’antiga Grècia. Inclou himnes i altres peces musicals interpretades amb rèpliques d’instruments musicals construïdes per luthiers professionals a partir de models antics. Les peces formen part d’un conjunt supervivent i fragmentari que conserva notació musical de fa dos mil·lennis: de l’època hel·lenística a l’alt Imperi romà.

Aquestes notes musicals s’han descobert en inscripcions de pedra, papirs i manuscrits. En són bons exemples les peces que s’ofereixen en aquest concert: dos himnes vocals del tipus paiàn dedicats al déu Apol·lo, una sèrie d’himnes atribuïts a Mesomedes de Creta, una cançó de banquet, una peça instrumental i un fragment de drama satíric.

La interpretació obeeix criteris històrics i es basa en l’estudi i l’experimentació de fonts escrites, arqueològiques i musicològiques. El concert s’acompanya de fragments literaris dramatitzats i imatges evocadores que recreen l’ambient dibuixat pel vers grec i el seu so.

El concert serà el diumenge dia 25 de febrer a les 12 h al Museu Romà de Premià de Mar, al carrer d’Enric Granados 115. Vegeu l’agenda del Museu Romà:

Museu Romà de Premià de Mar:
http://museuroma.pdm.cat/


Entrada lliure. Aforament limitat.

Imprescindible reserva prèvia a:
museuroma@premiademar.cat