Agenda

El cant de la Sibil·la

Missa del Gall 2011

Església de Nostra Senyora de Gràcia
Dissabte 24 de desembre a les 23h

Cada any celebrem a la parròquia de Gràcia, la Missa del Gall la Nit de Nadal, dia assenyalat en què ens trobem tots per commemorar junts el naixement de l'Infant Jesús. És un goig veure l'església del barri de Gràcia de Sabadell tan plena any rere any, gaudir de l'extraordinari pessebre del senyor Argemí, de la música i de la participació conjunta que fan, cada any, un acte memorable.

L'any passat es va programar abans de la Missa, El Cant de la Sibil·la, un dels més preuats monuments del nostre folklore religiós: la manifestació dramàtico-litúrgica més interessant que es conserva de l'època medieval i que va ser declarada Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat pel comitè de la UNESCO, precisament l'any passat.

Per donar continuïtat a aquesta tradició històrica comuna a les terres de parla catalana (Catalunya, València i les Balears), a la parròquia de Nostra Senyora de Gràcia de Sabadell també desitgem tornar a escoltar i reviure el cant de la profecia Sibil·lina, una obra musical que durant segles va ser prohibida, però que afortunadament ha sobreviscut el pas del temps; d'aquesta manera recuperem per segon any consecutiu un llegat històric, vinculat a la cultura i la religió cristiana que ens uneix, igual com s'ha fet a altres esglésies dels Països Catalans.

La soprano Olga Miracle i els músics Jordi Armengol, Joan Codina i Pere Olivé, interpretaran una versió alhora fidedigna i innovadora d' El Cant de la Sibil·la.

Seguidament, la Missa del Gall també comptarà amb la interpretació en directe d'obres de Bach, Haendel, Mozart, nadales tradicionals i molt més; i s'afegirà a l'elenc de músics el pianista Josep Buforn. En acabar esteu tots convidats a gaudir de coques, neules, torrons i cava per celebrar la Nit de Nadal.