Agenda

Concert de Quaresma

Concert de Cant i Orgue

Olga Miracle, soprano

Guillaume Lawless, orgue

Diumenge 19 de març de 2023, a les 19h

Església de Sant Medir

Carrer de la Constitució, 17

Barcelona

Concert anual de CANT I ORGUE

Com és tradició de cada any, oferim a l'església de Sant Medir el concert de Quaresma de Cant i Orgue; un concert impulsat des de fa nou anys pel precedent rector Mn. Enric Subirà, amb la finalitat d'interpretar obres musicals que donen sentit al calendari litúrgic i estacional, per a poder escoltar música adequada al temps de Quaresma i així donar entrada a la Setmana Santa, fent camí cap a la Pasqua i a l'inici de la primavera. El recital és obert i dedicat a tota la comunitat de Sant Medir i a tothom que hi vulgui assistir.

Com és habitual en els nostres concerts d'Advent i de Quaresma, no hi faltaran obres organístiques del període barroc, per tal d'apreciar les possibilitats tímbriques de l'orgue Blancafort (1974) de la parròquia, que enguany seran una ciaccona i una passacaglia de Johann Pachelbel i Johann Kaspar Kerll, respectivament, a més d'una obra per a dos teclats d'Armand Louis Couperin.

Sempre ens agrada presentar repertoris que sovint són poc coneguts pel gran públic, i combinar la música francesa i la catalana, tot fent homenatge a les nostres dues cultures d'origen. L'autor francès triat aquest any és Gabriel Fauré, amb una selecció de les seves mélodies per a cant i piano, que s'han adaptat a l'orgue. Hem decidit interpretar Fauré per fer conèixer el delicat melodisme de les seves cançons, i així ampliar el coneixement de la seva música, donat que l'obra de gran format escollida aquest curs com un dels propers projectes de la Coral Sant Medir, és el Rèquiem del compositor.

Escoltarem també una tria de cançons d'Eduard Toldrà, que a través dels poetes Josep M. de Sagarra i Mn. Pere Ribot, ens parlen del Dijous Sant, de caramelles i de camins espirituals. I el programa es completarà amb l'Ave Maria inspirat en el conegut Intermezzo de Pietro Mascagni, a més d'una obra del trencador compositor experimental dels anys setanta, Philip Glass.

Us esperem al concert de Quaresma de 2023, aquest diumenge 19 de març!

 

El CD de cant i orgue, amb obres de Mozart, Mendelssohn i Wolf, enregistrat a l'església de Sant Medir, estarà a disposició del públic assistent. També es podran adquirir els nous CDs Àries del barrocFrottola, la cançó italiana del 1500.