Agenda

Concert de Quaresma

Concert anual de Cant i Orgue

Olga Miracle, soprano

Guillaume Lawless, orgue

Diumenge de Rams, 10 d'abril a les 19h

Església de Sant Medir

C/ Constitució 17, Barcelona

 

(Fotografia: Fran García Román. A l'Església de Sant Vicenç de Sarrià, 13-02-2022).

 

Com és tradició de cada any, el diumenge de Rams en Guillaume Lawless i l'Olga Miracle oferim el concert anual de Cant i Orgue a l'església de Sant Medir: Un concert impulsat fa anys pel precedent rector Mn. Enic Subirà, amb la finalitat de fer sentir obres musicals que donen sentit al nostre calendari litúrgic i estacional, i així donar entrada a la Setmana Santa, fent camí cap a la Pasqua i al temps de primavera. Un recital obert i dedicat a tota la comunitat de Sant Medir i a tothom que hi vulgui assistir.

Com cada any, no hi faltaran Corals de l'Orgelbüchlein de J. S. Bach de referència als dies Sants; enguany coneixerem també el compositor romàntic francès Edouard Destenay (1850-1924), autor d' "El tríptic Evangèlic", una obra figurativa de tres moviments, que retrata tres estadis significatius de la Passió de Crist.

Tot seguint la labor de fer conèixer compositores i organistes femenines de tots els temps, i com a continuació del concert que férem al febrer en el Cicle d'Orgue de Sant Vicenç de Sarrià (i gràcies a la tasca de divulgar la música de les dones, de l'Associació Cultural de Sarrià), interpretarem una nova selecció de cinc cançons de la poc coneguda compositora barroca anglesa Elisabeth Turner (?- 1756), i la magna obra "Pie Jesu" de la francesa Lili Boulanger (1893-1918), que ja hem presentat anteriorment, però que no podia faltar en aquest concert dins el calendari d'actes de la Setmana Santa, i que és obra pòstuma de l'anomenada autora.

Per acabar els nostres concerts, com és habitual, sempre hi incloem obres catalanes. Enguany voldré retre homenatge al compositor català Joan Lamote de Grignon, en l'any del seu 150è aniversari, i amb una mostra de les seves cançons, altrament dites "cançons de primavera", homenatjar l'estació de l'any. Us seguiré informant de la meva tasca de recerca i interpretació de l'obra d'aquest compositor i dels propers concerts que s'esdevindran.

 

El CD de cant i orgue, amb obres de Mozart, Mendelsshon i Wolf, que es va enregistrar a l'església, estarà a disposició del públic assistent.