Agenda

Concert de cançons sefardites

Presentació del Cd: Women's Sephardic Songs

III CICLE MÚSICA ENTRE LLIBRES

Olga Miracle, soprano i percussions
Francesc Tomàs "Panxito", llaüts
Pere Olivé, percussions i salteri

Dissabte 31 de març a les 18h
Llibreria Documenta
(carrer Pau Claris 144, Barcelona)

Concert i presentació del disc "Women's Sephardic Songs" enregistrat el 2015 en ocasió de les: International Women's Day Activities, en el marc de l'Academia Europaea (Institut d'Estudis Catalans, Barcelona).


Repertori del concert: Cançons sefardites.

Els sefardites eren els membres de la comunitat jueva instal·lats a la península abans que els Reis Catòlics en dictaminessin l'expulsió. Les seves cançons han perdurat fins als nostres dies gràcies a la transmissió oral i al fet que els sefardites varen mantenir les seves tradicions al llarg dels anys com a signe d'identitat. Aquestes cançons segueixen mantenint la pronúncia del castellà que es parlava en aquells moments a la península (ladino).

La temàtica de les cançons és molt variada: reflecteix els costums i la manera de viure i de pensar d'un poble i d'una època. Algunes tracten temes bíblics; d'altres, els fets rellevants de la vida: el naixement, el nuviatge, el matrimoni, el desamor... En totes elles, però, hi té un protagonisme destacat la dona i els tipus de relació que gira al seu voltant: la relació entre mare i filla, entre muller i marit, entre enamorada i enamorat, entre consogres.

Amb la veu de l'Olga Miracle, els instruments de corda polsada d'en Francesc Tomàs i les percussions d'en Pere Olivé, i en el marc acollidor de l'espai cultural de la llibreria DOCUMENTA, ens endinsarem en el món fascinant d'aquestes antigues cançons.