Agenda

Arie Musicali

Olga Miracle, soprano
Noemí M. Agell, llaüt i tiorba

Dilluns 6 de juny a les 20h
Festa major del Putxet
C/Portolà, 6
BARCELONA

PROGRAMA
Un recorregut per diferents estils de música antiga i catalana tradicional

- cançons de trobadors i trobairitz
- cançons d'autors italians del barroc primerenc
- cançons tradicionals occitanes i catalanes

Olga Miracle, soprano
Nascuda a Sacramento (Estats Units). Realitza els estudis de cant, piano, teoria i pedagogia musical al Conservatori Superior de Música Municipal de Barcelona. Obté tres títols de Professor Superior amb premis i mencions honorífiques. Des d'aleshores desenvolupa una intensa trajectòria com a solista dels gèneres òpera, oratori, lied i música antiga a escenaris del país (Auditori de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, Palau de la Música, Òpera de Sabadell, Gran Teatre del Liceu, etc.) i a festivals internacionals arreu d'Europa. Només el darrer any ha cantat el paper principal de les òperes Les noces de Fígaro de Mozart, L'Elisir d'Amore de Donizetti, Cançó d'Amor i de Guerra i La Legió d'Honor de Martínez-Valls i nombrosos oratoris. Duu a terme una tasca de recuperació del patrimoni musical català, i ha enregistrat els CD's: Cançons populars catalanes i occitanes, Sardanes i cançons de Pau Sicart i Alió, Morera, Toldrà, de la Renaixença al Noucentisme. www.olgamiracle.com

Noemí M. Agell, llaüt / tiorba
Nascuda a Barcelona, estudia al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Estudia flauta de bec amb el professor Romà Escalas i n'obté el títol de Professor. És llicenciada en Pedagogia, i més tard s'interessa pels instruments antics de corda polsada i decideix estudiar al Departament de Música Antiga del Conservatori de Tolosa de Llenguadoc (França), allí s'especialitza en la interpretació dels instruments: llaüt, viola de mà, guitarra barroca i tiorba. Combina la seva activitat concertística amb la pedagògica, impartint música a l'ensenyament secundari i llaüt al Conservatori Professional de Vila-seca (Tarragona). Ha col.laborat en la redacció de l'enciclopèdia musical catalana en els apartats referents als instruments de corda polsada. Ha tocat amb diferents grups de música antiga per tot el territori europeu.

Des de 1999, Noemí M. AgellOlga Miracle, sota el nom de grup i projecte Arie Musicali, treballen conjuntament la interpretació musical amb criteris històrics i la recerca musicològica del repertori que interpreten, de l'Edat Mitjana, el Renaixement i el Barroc.