CAT  ESP  ENG  FRA 
PROJECTES » 2016-05-19 | by olga

Musa i Medusa

Musa i Medusa

18 de maig de 2016

MNAT de Tarragona

Tarragona 21. Sota el lema “Museu i paisatges culturals” el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona se suma al Dia Internacional dels Museus, oferint una jornada de portes obertes i també la perfomance "Musa i Medusa": Quan la bellesa es torna monstruosa per venjança divina.

Es tracta d’un muntatge escènic del grup Arqueoescena que posa en relleu peces emblemàtiques del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, que conformen el ric patrimoni arqueològic de Tàrraco i que ens acosten a una part del paisatge que es pot contemplar en les sales del MNAT, aquell que ens transporta a la mitologia clàssica i en concret a uns personatges mitològics rellevants de la tradició cultural grecoromana i de la seva herència: les Muses i Medusa.

Plantejat com un itinerari per diverses sales del museu –on es troben les peces seleccionades–, la proposta ens ofereix diferents lectures –l’arqueològica, la literària, la visual, la musical, la teatral–, en una visió polièdrica i un discurs, alhora evocador i dinàmic, que viatja de l’antiguitat a la contemporaneïtat, per mostrar-nos la vitalitat d’aquesta herència. Amb aquesta performance, el Museu esdevé un focus generador de continguts i també un espai escènic amb personalitat pròpia. Una proposta organitzada i produïda pel Museu Nacional Arqueològic de Tarragona en col•laboració amb Arqueoescena, amb direcció d’Isabel Panosa.

Organització: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Producció: Arqueoescena i Museu Nacional Arqueològic de Tarragona
Creació i direcció: Maribel Panosa

Fitxa artística
Actors
Agus Farré
Àngels Sabaté

Músics
Raúl Lacilla
Pepe Luna
Olga Miracle

Narradora
Maribel Panosa

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web