CAT  ESP  ENG  FRA 
ARTICLES » 2018-12-19 | by olga

La dona del Renaixement

cançons sefardites i cançoners del segle XVI

Ahir dia 18 de desembre, vàrem interpretar una selecció de cançons sefardites de tradició oral i altres extretes dels Cançoners de Palau i d'Upsala, del segle XVI, per a fer una mostra de la música de l'època.

El concert va cloure el trimestre de tardor i l'any 2'018 del cicle de Conferències de l'Aula Universitària a l'Abast organitzat per la Fundació Martí L'Humà.

El concert es va realitzar al Teatre Municipal El Patronat. Era la segona vegada en poc temps que hi anava a cantar -la primera havia estat amb el duet La Veu de Syrinx-, amb la mateixa bona acollida.

Vàrem fer explicacions de la temàtica de les cançons, del context històric i els instruments. Em va agradar especialment el fet que vàrem parlar de les nostres experiències personals i el treball d'investigació que cada un de nosaltres havia fet i viscut en relació a aquest repertori.

Les cançons sefardites, de tradició jueva, i les cançons extretes dels cançoners del Renaixement, eren totes elles conduïdes per "la dona del Renaixement": la veu femenina que ens explica les experiències, les relacions i els sentiments de les dones de les societats dels segles XV i XVI.

La música va fluir, el públic silenciós i atent ens hi va acompanyar. Les nostres cançons antigues i les seves protagonistes van reviure ahir a la Garriga.
| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web