CAT  ESP  ENG  FRA 
PROJECTES » 2016-05-19 | by olga

Musa i Medusa

Musa i Medusa

18 de maig de 2016

Dia Interncional dels Museus
MNAT de Tarragona

LLEGIR-NE MéS »
3496 lectures    
0 Comentaris    

ARTICLES » 2016-04-29 | by olga

Glòria de Vivaldi al Monestir de Pedralbes

28-abril-2016

Ahir dijous 28 d'abril del 2016 es van interpretar les obres: Glòria de Vivaldi i Coronation Anthems de Händel en el magnífic temple gòtic del Monestir de Pedralbes.

Felicitats a la Coral de l'Advocacia de Barcelona i al seu director Quim Manyós per portar a terme aquest encomiable projecte musical.

LLEGIR-NE MéS »
3049 lectures    
0 Comentaris    

ARTICLES » 2016-04-21 | by olga

Cançons de Granados

Commemoració del centenari

En commemoració dels cent anys de la mort del compositor Enric Granados, el proppassat disabte 16 d'abril de 2016 vàrem interpretar una selecció de les seves Tonadillas, Canciones Amatorias, de l'obra per a piano sol i de les Cançons Catalanes. Amb aquest exquisit repertori ens endinsàrem en el món musical i poètic del mestre lleidatà.

En conmemoración de los cien años de la muerte del compositor Enrique Granados, el pasado sábado 16 de abril de 2016 interpretamos una selección de sus Tonadillas, Canciones Amatorias, de la obra para piano solo y de las Canciones Catalanas. Con este exquisito repertorio pudimos adentrarnos en el mundo musical y poético del maestro leridano.

LLEGIR-NE MéS »
2943 lectures    
0 Comentaris    

RESSENYES » 2015-12-13 | by olga

ALEGRANSA - Música entre llibres

Els cançoners medievals

Ahir dissabte 12 de desembre de 2015, es va celebrar el segon concert del cicle Música entre Llibres a la llibreria Documenta de Barcelona, a càrrec del grup Alegransa.

LLEGIR-NE MéS »
4193 lectures    
0 Comentaris    

ARTICLES » 2015-11-09 | by olga

Música entre llibres

La veu de Syrinx

El proppassat dissabte 7 de novembre es va inaugurar el nou cicle de concerts: MÚSICA ENTRE LLIBRES a la Llibreria Documenta de Barcelona.

Literatura i música en directe van conviure en un bonic espai de lectura i cultura de l'Eixample de Barcelona.

LLEGIR-NE MéS »
11162 lectures    
0 Comentaris    

NOTíCIES » 2015-11-04 | by olga

Cámara entre retablos

El TRIO SEKRETS en Navarra

TRIO SEKRETS. Museo Arrese de Corella (Navarra). Concierto 23-10-2015.
Entre lo Divino y lo Humano
"El museo Arrese de Corella es el marco idóneo para un viaje en el tiempo y el espacio por medio de la música: con la voz, el órgano y las flautas (de pico, y el traverso o flauta travesera barroca), lleno de curiosidad para explorar un inmenso repertorio que abarca un siglo y un continente. El repertorio elegido substancia la dualidad religiosa y profana de la época barroca europea: desde la ambigüedad del destinatario amoroso de la cantata de Torres a los ariosos lamentos de Bach, el uno por la muerte del Salvador y el otro por el deseo prohibido de tomar café... junto a la temática mística de las arias de Händel llenas de metáforas sobre la naturaleza para ensalzar al Creador".

LLEGIR-NE MéS »
8759 lectures    
0 Comentaris    

NOTíCIES » 2015-09-10 | by olga

El TRIO SEKRETS de gira

08-2015

L'ombra del Trio Sekrets s'allarga i es fon pelegrina en el camí­ de Sant Jaume...

LLEGIR-NE MéS »
3941 lectures    
1 Comentaris    

NOTíCIES » 2015-08-25 | by olga

El Trío Sekrets clausura el Festival de Órgano de Palencia

Publicación: Doce Notas 20-08-2015
LLEGIR-NE MéS »
3689 lectures    
0 Comentaris    

NOTíCIES » 2015-08-05 | by olga

ALEGRANSA concert a Montblanc

Cants de trobadors i pelegrins

L'església antiga del Convent de Sant Francesc de Montblanc, ha estat el marc idoni pel concert de música medieval del grup Alegransa que va tenir lloc el dilluns 3 d'agost de 2015 a les 12 de la nit. Els cants de trobadors i pelegrins van ressonar dins la majestuositat de l'espai gòtic: cançons d'amor cortès, misticisme marià i ritmes de dansa ens van transportar als segles XII i XIII, en un recorregut de cançons especialment seleccionades per la seva temàtica relacionada amb Catalunya, les croades i els antics monestirs de Montserrat i Sant Joan de les Abadesses.

LLEGIR-NE MéS »
18443 lectures    
0 Comentaris    

RESSENYES » 2015-06-23 | by olga

Un solstici d'estiu amb Gershwin

Celebració del Dia Internacional de la Música

El proppassat cap de setmana 20 i 21 de juny de 2015, de ple en el solstici d'estiu, es varen celebrar els concerts de fi de temporada de la coral Canticorum sota el guiatge del mestre Constantí Sotelo, de llarga i reconeguda trajectòria en el camp de la pedagogia musical i la direcció coral a Catalunya. Entusiasta instigador de projectes socials i musicals, en Constantí, o Tito, tal com tots el coneixem, és una persona estimada i valorada, especialment al seu disctricte de Nou Barris, on cada any se li confia l'organització d'actes musicals de gran format per a les festivitats del mes de juny.

LLEGIR-NE MéS »
3819 lectures    
1 Comentaris    

ARTICLES » 2015-06-09 | by olga

Sons Clàssics

Trio Sekrets a Terrassa

Concert realitzat al Centre Cultural Can Palet de Terrassa el dia 3 de juny de 2015 a les 20h, dins el cicle Sons Clàssics.

LLEGIR-NE MéS »
7854 lectures    
0 Comentaris    

NOTíCIES » 2015-04-13 | by olga

Trio Sekrets a Collbató

Cicle d'Orgue de Collbató

El 12 d'abril de 2015 es va celebrar el concert del Trio Sekrets a Collbató, dins del cicle d'orgue organitzat per l'Associació Amics de l'Orgue de Collbató.

L'orgue de Collbató -construït entre 1979 i 1986 al taller d'orgues Blancafort, per iniciativa dels orgueners de Collbató i amb el suport de la Parròquia i l'Associació Amics de l'Orgue- ocupa l'altar major de l'església parroquial de Sant Corneli del municipi. Solament aquest fet ja parla molt de la voluntat de donar rellevància a la música en aquest poble, que s'asseu privilegiat al peu de la muntanya de Montserrat.

LLEGIR-NE MéS »
14024 lectures    
0 Comentaris    

ARTICLES » 2015-03-22 | by olga

El Lied de Mozart

Ressenya (Revista del Cetre Moral i Cultural del Poblenou):

Magnífic CAVA-CONCERT avui al nostre centre, organitzat per F.A.C. i Aula De Música Del Centre Poblenou. Un recull de Lied de Mozart, ben triat i perfectament interpretat per Olga Miracle i Jordi Tomás Muñoz. Amb el comentarista de luxe, Pere Albert Balcells, les explicacions han esdevingut una classe magistral. Felicitacions!

LLEGIR-NE MéS »
3255 lectures    
0 Comentaris    

RESSENYES » 2015-03-16 | by olga

Concert de Lied: Mozart i Schumann

Ahir dia 15 de març de 2015 vàrem oferir un concert de lied de Mozart i Schumann al Centre Cultural Riera Blanca. El pianista Jordi Tomás i jo mateixa estem molt contents de l'èxit de públic i l'acolliment.

La intimitat del lied va arribar a tots els racons de la sala, i es va respirar un ambient de silenci i forta compenetració entre intèrprets i assistents durant tota la vetllada. El cicle Liederkreis op. 24 de Schumann és una obra força desconeguda i rarament programada. La vàrem interpretar completa amb la lectura prèvia dels poemes en català, per fer més entenedores les cançons i apropar-nos al públic, que va ser molt agraït. Vàrem concloure l'acte amb la interpretació de dos bisos.

Dissabte que ve, dia 21 de març a les 19h, interpretarem la part de Mozart, una mica més extensa, al Centre Cultural del Poblenou. Aquest cop la lectura dels poemes i les explicacions històriques seran a càrrec del pianista i crític musical Pere Albert Balcells. Us hi esperem.

LLEGIR-NE MéS »
5886 lectures    
0 Comentaris    

RESSENYES » 2015-02-26 | by olga

Presentació del CD 'Cançons de sempre'

La Veu de Syrinx

El dia 10 de febrer de 2015, es va presentar a la Seu del SGAE de Barcelona el nou CD "Cançons de sempre" del duet La Veu de Syrinx.

La veu de Syrinx és un projecte musical que desplega el so de la veu i de la flauta, que de manera tan simbòlica ens fa pensar en el mite hel·lènic de la flauta de Pan i la veu de la nàiade Syrinx. Es tracta d'un duet format per Olga Miracle (soprano)Joan Codina (flautes): una formació de música de cambra que explora noves sonoritats a partir d'aquesta combinació tímbrica tan poc usual però que eixampla horitzons i aprofita la ductilitat dels seus components, tot incorporant altres instruments (percussions, instruments de vent, segones veus) per oferir un ampli ventall d'estils musicals.

Notícia a BTV. Entrevista en directe, 10 de febrer 2015:

LLEGIR-NE MéS »
6154 lectures    
1 Comentaris    

...
...