CAT  ESP  ENG  FRA 
ARTICLES » 2011-03-11 | by olga

Els bons aires de Leipzig

"Bach en son temps"

Johann Sebastian Bach, el més prolífic i genial compositor del barroc alemany, va néixer a Eisenach el 31 de març de 1685, localitat on va viure fins als 18 anys. Més tard la seva vida va transcórrer per curts períodes a les ciutats de Weimer i Köthen fins que, finalment, es va establir a Leipzig l'any 1723 fins el 1750, any del seu traspàs.

Del seu primer matrimoni, Bach va tenir set fills, i del seu segon amb Anna Magdalena, tretze, dels quals només sis varen sobreviure fins a l'edat adulta. Ens podem imaginar que no devia ser fàcil mantenir una família tan nombrosa. El seu càrrec de "Kantor" a la Thomasschule de Leipzig, vinculada a l'església luterana de Sant Tomàs, a més del càrrec de director musical d'altres esglésies importants de la ciutat, feien que tingués a una activitat professional molt intensa que consistia en: dirigir els cors de l'escola, tocar i dirigir en les celebracions litúrgiques, organitzar la vida musical de la comunitat eclesiàstica, tocar l'orgue de l'església, compondre una cantata per setmana, ensenyar música als infants i un no parar d'obligacions envers l'educació i la comunitat, que fins i tot l'obligava per contracte a ensenyar llatí, cosa que no volia fer i que va aconseguir delegar subcontractant algú que ho fes per ell.


LLEGIR-NE MéS »
63860 lectures    
1 Comentaris    

RESSENYES » 2011-02-04 | by olga

Musicals i cors d'òpera en concert

Auditori de l'Il.lustre Col.legi d'Advocats, 2 de febrer de 2011

El dia 2 de febrer de 2011 es va fer un concert a l'auditori de l'Il.lustre Col.legi d'Advocats, en ocasió de les festes de Sant Raimon de Penyafort, a càrrec de la Coral del Col.legi, dirigida per Quim Manyós, amb el tenor Jordi Cortada, el pianista Marc Garcia i jo mateixa com a soprano. El concert va gaudir de gran èxit, fet que ens omple a tots de satisfacció, com així ho van demostrar una sala plena de gom a gom, un públic entregat i una cloenda amb tres bisos. 

En el palauet d'estil neoclàssic alçat entre els anys 1883-1885, que és seu del Col·legi d'Advocats des de l'any 1922, hi ha una sala d'actes gran i acollidora, folrada d'elegant vellut vermell, on la figura d'Atenea, deessa de la saviesa, i un reguitzell de columnes corínties s'alcen amb solemnitat per vetllar els actes que s'hi realitzen.

LLEGIR-NE MéS »
119574 lectures    
2 Comentaris    

RESSENYES » 2011-01-30 | by olga

Wagner: Wesendonck Lieder

Article publicat a: Revista Wagneriana, N. 76, 01-2011.

OLGA MIRACLE, RICHARD WAGNER Y JOAQUIM PENA. (J. M. Revista Wagneriana, edición en castellano).

(...). En cuanto a la interpretación propiamente musical de los Wesendonck lieder de Richard Wagner, hemos de confesar que nos emocionaron y nos conmovieron. Lo mejor que podemos decir de ellos es que tanto a Wagner como a Mathilde les habrían gustado. (...). Nos gustó la interpretación, el timbre de voz, la forma de cantarlos, los matices y también la interpretación pianística en una partitura difícil y complicada. Les concederíamos un diez sobre diez. (...).

LLEGIR-NE MéS »
154515 lectures    
1 Comentaris    

PROJECTES » 2010-12-09 | by olga

Cançons del segle XVI "alla viola"

Un nou projecte de música antiga
Amb el llautista Xavier Dominguez aquest diumenge enregistrarem una mostra de diverses cançons del segle XVI en llengua francesa i anglesa. Es tracta de melodies suggerents i fresques de diferents autors, escrites en tablatura per a ser acompanyades per llaüt, i aquí s'inicia un nou projecte musical que esperem donar a conèixer ben aviat. Aquest nou duet s'anomenarà Alla viola.
LLEGIR-NE MéS »
28043 lectures    
0 Comentaris    

RESSENYES » 2009-06-01 | by olga

Alió, Morera, Toldrà. De la Renaixença al Noucentisme

Revista Llengua Nacional - núm. 67 - II trimestre del 2009

"...He escoltat el disc, i música i poesia m'han portat a indrets de mar quieta en el reclòs espai entre muntanyes de la portada del CD. Això i res més que això és el que hi trobareu: música, poesia, sons deixats anar de les tecles del piano i la veu argentada i arrodonida de l'Olga Miracle, plena de matisos harmònics presents a tota la tessitura i que ens sorprèn amb l'amplitud del seu fiato acolorit que es fon lentament com una posta de sol...".

LLEGIR-NE MéS »
13757 lectures    
0 Comentaris    

...
...