CAT  ESP  ENG  FRA 
NOTíCIES » 2017-09-24 | by olga

Wagner und Mahler

Concert en memòria de Lucía, 23-09-2017

Ahir dissabte 23 de setembre, dia de la vigília de Nostra Senyora de la Mercè, en Jordi Tomàs i jo vàrem fer un concert privat al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Per encàrrec d'en Carlos, que va perdre la seva filla de 18 anys fa uns mesos, es va organitzar aquest concert de Lied en el seu record.

Ple d'emoció i subtilesa, el concert va esdevenir un dels millors que hem fet després de més de vint anys de treball de Lied i música de cambra plegats.

Vàrem interpretar Abendempfindung de Mozart, Morgen de Strauss i els cicles: Wesendonck Lieder de Wagner i Kindertotenlieder de Mahler.

Com a bis vàrem interpretar de nou Morgen de Strauss, però que va resultar d'un clima divers al del principi del concert; el primer cop va ser interpretat amb més intimitat i introversió, mentre que la segona vegada, va tenir un esperit més somiador.

La tria va ser la d'un repertori de grandíssima densitat i profunditat.

Els Wesendonck Lieder de Wagner, en la versió catalana de Joaquim Pena, transmeten magnificència, bellesa romàntica i retòrica expressiva. Els Kindertotenlieder de Mahler, profunds i tenebrosos, expressen de vegades ràbia, de vegades tristor, i sovint un fort desalè i continguda resignació.

Amb un silenci extrem i permanent durant tot el concert i una connexió constant amb el públic, la música va esdevenir plena de matisos del piano i la veu, i moments d'autèntica estupefacció.

No tinc paraules per descriure la sensació viscuda al concert d'ahir 23 de setembre al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Agraeixo moltíssim a en Pere Albert Balcells la seva recomanació; va ser ell qui ens posà en contacte amb en Carlos per dur a terme el concert de Lied "Wagner und Mahler" d'ahir. Li agraeixo a l'Albert, a més, els seus comentaris i encomiables felicitacions de després del concert: la seva opinió tan positiva sobre el treball realitzat com a duet de cambra, la seva admiració per la meva manera de fer la "messa di voce" i dinàmiques, sobre el coneixement de l'alemany, sobre la conducció de la música per part del piano i la veu, etc.

Agraeixo també el comentari d'una senyora que em digué després del concert: "Tens un fil d'or. La teva veu és un fil d'or".| by olgaComentaris publicats

  1. Josep Olivé
    24-09-2017

    Repetició exacte del concert que ens vares donar una setmana abans i al que sortosament hi vaig poder assistir gràcies al meu amic Antoni. Celebro l'èxit obtingut el dia d'ahir, en un concert amb repertori molt exigent i d'altíssima qualitat, i on el cicle de Mahler té un protagonisme colpidor per les circumpstàncies que esmentes. D'altra banda la simple menció de les aportacions i comentaris de Pere Albert Balcells ja denoten que el resultat artístic del recital va ser esplèndit. En pere és un conegut musicòleg del que tinc llibres dedicats a analitzar les obres de Mozart amb Da Ponte i la Flauta Màgica que els he llegit fins l'extenuació de lo valuosos que són.

Afegir comentari

Canviar imatge
Introduïu el codi de seguretat

Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web