CAT  ESP  ENG  FRA 
ARTICLES » 2013-03-18 | by olga

Trio Sekrets. Concert a Santa Maria de Barberà.

Diumenge 17 de març a les 18h.

Concert celebrat a Barberà del Vallès el diumenge 17 de març a les sis de la tarda.

Trio Sekrets:

Olga Miracle, soprano
Joan Codina, flauta travessera
Hèctor París, orgue 

El concert va ser organitzat i patrocinat per l'Associació Amics de l'Orgue de Santa Maria de Barberà, i es va dedicar al seu rector, Mn. Josep Jordi, coincidint amb el dia del 34è aniversari de la seva ordenació com a sacerdot.

Vora dues-centes persones van omplir l'església parroquial de Barberà del Vallès, que des de fa uns quants anys gaudeix d'un magnífic orgue construït pel conegut taller suís Späth. L'Associació Amics de l'Orgue de l'església el va fer construir i s'ocupa del seu manteniment i de l'organització d'un cicle anual de concerts -d'orgue sol i música de cambra amb orgue- d'alt nivell, amb una reputació important al municipi i nombrosa assistència de públic. Maria Nacy, catedràtica d'orgue del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, es cuida de la direcció artística del cicle.

El Trio Sekrets va ser convidat a actuar-hi el proppassat diumenge 17 de març. Vàrem oferir sis de les nou àries alemanyes de Händel, a més de dos corals de Brahms i un coral i el Preludi i Fuga en si menor de Bach, per a orgue sol.

Després de la presentació de la senyora Maria Rosa Costa, presidenta de l'Associació, va intervenir en Manuel Sanz de la Fundació Tekhnikós, que va explicar el projecte de l'enregistrament del disc Süße Stille-Dolça calma, amb les 9 àries alemanyes de Händel interpretades per nosaltres, el Trio Sekrets, que s'ha editat recentment. I en Lluís Gibert, encarregat de la difusió d'aquest disc i de la comunicació dels concerts del Trio, es va cuidar de vendre el disc a la sortida de l'església.

El concert va ser emotiu, fluït, profund i captivador. En un dia grisenc de pluja suau, encara dins de la Quaresma, les músiques de caràcter sacre de Bach, Händel i Brahms ens van fer gaudir amb reposada serenor a tots, intèrprets i públic. L'orgue ric de timbres i possibilitas sonores i una acústica còmoda, juntament amb un públic atent i entregat, van ajudar molt a fer del concert de diumenge una actuació que recordarem amb molt bon gust. I parlant de bon gust, acabat el concert, les senyores de l'Associació van oferir a tothom pastes i coques delicioses, i a nosaltres ens van regalar unes boniques i elegants bosses plenes de bombons!
Nombrosa assitència al concert de Santa Maria de Barberà.
Orgue Späth del 2004.

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web