CAT  ESP  ENG  FRA 
PROJECTES » 2011-07-29 | by olga

Neun deutsche Arien

Enregistrament del CD: Nou Àries Alemanyes de Haendel

Els dies 26, 27 i 28 de juliol de 2011, el trio Sekrets -format per l'organista Hèctor París, el flautista Joan Codina i jo mateixa com a soprano- ha enregistrat les Nou Àries Alemanyes de Haendel i la cantata Gratias Agimus Tibi de Donizetti per a un nou CD.

L'enregistrament l'ha dut a terme en Manuel Sanz, enginyer en telecomunicacions, tècnic de so, expert en temes de física acústica, amant de la música clàssica i de la seva reproducció fidedigna i de més alta qualitat sonora.L'enregistrament s'ha fet a l'església de Verdú (Urgell). L'orgue i l'acústica de l'església han estat els elements motors que han menat a produir aquest futur CD. Després del concert del Trio Sekrets, realitzat el setembre de 2010 dins el Cicle Els Orgues de Ponent i del Pirineu, en Manuel Sanz -creador de la Fundació Tekhnikós, amb seu a Verdú- i jo hem estat en contacte desenvolupant el projecte d'aquest enregistrament, que finalment s'ha realitzat amb èxit el juliol de 2011. Aquesta producció és i serà el fil conductor d'una sèrie de projectes dedicats a diversos Espais Sonors, que gaudiran de la combinació d'interpretació musical en directe i les tècniques d'enregistrament i reproducció de més qualitat imaginables.

Amb aquest enregistrament s'ha cercat reproduir la qualitat tímbrica de cada instrument de la manera més fidel, sense manipulacions, ni talls, ni adjuncions en la part musical, i cercant amb cura la reproducció de la proximitat del directe, mitjançant tota una sèrie de detalls que no sempre són tinguts en compte a l'hora d'enregistrar un CD comercial: la correcta distància entre els micròfons i els intèrprets, trobar els punts acústics de l'església més idonis per a la posició de cada instrument, la combinació d'elements analògics amb digitals, etc.

En els temps actuals i respecte les dècades anteriors als anys noranta, els enregistraments musicals s'han digitalitzat i informatitzat en extrem, fet que ha facilitat molts aspectes: el temps de muntatge, post-producció i infrastructura s'han simplificat moltíssim. Tot i comptant amb aquests elements "facilitadors", per aquest projecte s'han usat mètodes i maneres de fer dels antics sistemes analògics, i la cura amb què s'ha fet, avui dia no seria viable en la majoria dels casos. Aquest serà, per tant, un disc que gaudirà d'una màgia i esperit que el farà únic en el seu gènere.

Les nou àries alemanyes de Haendel són unes obres exquisides, exclusives dins l'obra del versàtil compositor alemany, d'un llenguatge barroc refinadíssim: amb elaborada textura harmònica, lirisme melòdic i virtuosisme interpretatiu, que recorden les àries de Bach per a solista vocal, instrument obligat i baix continu. I la cantata de Donizetti és una obra espectacular, on veu, flauta i orgue juguen a focs articficials durant uns llargs dotze minuts d'interpretació ininterrompuda.


orgue de Verdú i Olga Miracle.Trio Sekrets i Manuel Sanz. Verdú. Jul 2011.


En aquest enllaç podeu veure més fotografies de la formació:

TRIO SEKRETS (FOTOGRAFIES)


| by olgaComentaris publicats

  1. 08-09-2011

    Felicitats per aquesta explicació! M'ha fet molta il·lusió veure tota la feinada que hem fet aquests dies tant ben resumida i explicada! Moltes gràcies!

  2. 02-08-2011

    Acabo de llegir la feina que heu fet a Verdú i us felicito sincerament. La idea i segur que també el resultat seran magnífics i, com molt bé dius, serà un cd únic dins el seu gènere. Molt interessant tota la informació i explicació que dones Olga! M´han agradat també les fotos que heu penjat del trio Sekrets, molt especialment l'última davant la porta de l´església. La llum és magnífica i resalta el negre i vermell de la roba. Enhorabona i endavant!

Afegir comentari

Canviar imatge
Introduïu el codi de seguretat

Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web