CAT  ESP  ENG  FRA 
RESSENYES » 2014-07-14 | by olga

Música Medieval al Museu del Modernisme

ALEGRANSA Cants de trobadors i pelegrins

Notícia a Barcelona Televisió del dia 13 de juliol de 2014:
El dissabte 12 de juliol el grup Alegransa va portar sons de l’edat mitjana al Museu del Modernisme Català. La soprano Olga Miracle, juntament amb els dos músics Daniel Buxeda i Pere Olivé, van fer una mostra de cançons de l’època relacionades amb la vida del pelegrinatge i dels trobadors medievals.

Per interpretar els temes, els protagonistes han fet una recerca de les partitures dels segles XII al XIV i han escollit les més característiques. L’espectacle musical també va acompanyat d’instruments que s’han construït actualment, però imiten els de l’època: organetto, viola de roda, psaltiri i percussions històriques.

Notícia a Btv:
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/07/13/musica-medieval-museu-modernisme-catala/

La música, evocativa, rítmica i espiritual ens va transportar a èpoques passades; soprano i músics van demostrar virtuosisme i sensibilitat al llarg de tot el programa. L'extensa gamma de colors sonors de la veu i els instruments es fonia amb les obres d'art que emmarcaven el concert. L'espectacle va gaudir d'un gran èxit de públic que va omplir de gom a gom el bonic espai destinat al concert, enquadrat per vistosos vitralls i escultures dels grans mestres de l'art modernista català d'aquest emblemàtic Museu de l'Eixample.

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web