CAT  ESP  ENG  FRA 
ARTICLES » 2019-11-18 | by olga

II Concert de música occitano-catalana - 2019

Concert de cançons catalanes i occitanes, 16 de novembre de 2019:

La Veu de Syrinx
Olga Miracle, soprano i percussions històriques
Joan Codina, flautes, tamborí de cordes, cornamusa i altres instruments

Fa un any es va celebrar el 40è aniversari del CAOC - Cercle d'Agermanamet Occitano-Català al Museu d'Història de Catalunya amb el nostre concert de cançons catalanes i occitanes.

I ahir 16 de novembre de 2019, es va realitzar en el mateix marc, el Palau de Mar de Barcelona, de nou un concert amb les "cançons de sempre" (Aquest és el títol del disc de La Veu de Syrinx!), i noves propostes de cançons.

Agraïm al CAOC, i concretament a la Laia, les dues Núries i en Francesc, la seva inestimable ajuda i dedicació per a aquest concert.

Vàrem recordar novament l'Enric Garriga Trullols, president de l'entitat, que ens va deixar un 17 de novembre ara fa vuit anys.

Vaig cantar "Arièja, o mon país", en homentage a la cantautora Rosina de Pèira, que ens va deixar el mes de juny d'enguany. D'ella vaig aprendre aquesta bonica cançó. L'havia cantada moltes vegades en difrents parts d'Occitània en vida de l'Enric Garriga, i al llarg del recorregut de l'Eurocongrés 2000 (un projecte cultural ambiciós i extens, que va unir els territoris de Catalunya i Occitània en el canvi de segle). Però encara no l'havíem inclosa en el repertori de La Veu de Syrinx, i ahir la vàrem presentar amb en Joan Codina per primer cop amb un nou arranjament.

Un cop més, vàrem compartir la màgica combinació de la veu lírica amb les percussions, les diverses i variades flautes d'en Joan i els seus propis arranjaments que fan del nostre projecte una aposta original del repertori tradicional que tant estimem.

Tindré un record magnífic del concert d'ahir.

Voldria afegir un dels millors elogis que m'han fet mai: Un nen de nou anys, anomentat Roc, que va escoltar educadament en silenci i atentament tot el concert, i fins i tot es va posar a primeríssima fila per assaborir-lo millor, em va dir quan es va acabar:
"tens una veu infinita"... com és que tens una veu infinita i pots allargar les notes que mai s'acaben...

Que bonic! Gràcies Roc!

| by olgaComentaris publicats

  1. Josep Olivé
    19-11-2019

    Ha estat un concert magnífic tant des del punt de vista musical com didàctic. Efectivament, tant l'Olga Miracle com en Joan Codina no sols varen interpretar amb bon fraseig i elegància les diferents cançons, que s'alternaven entre les d'arrel catalana i arrel occitana sinó que en cadascuna feien una curosa introducció del seu origen, època i instrumentació. Cal esmentar la labor d'investigació en les diferents flautes utilitzades (i el d'un curiosíssim instrument de percussió: el tamborí de cordes) que acompanyaven la soprano amb belles melodies contrapuntístiques originals d'en Joan Codina. Finalment ressaltar el so bellíssim de conjunt de veu (Olga Miracle) i diferents flautes (Joan Codina). Si a més, tot el que es va cantar està recollit en un CD (amb més cançons!) que molts dels presents ens vàrem portar cap a casa doncs tenim el "pack" complet d'una joiosa tarda de música.

  2. Roc Romero Bonet
    18-11-2019

    MOLTES GRAAAAACIES !!!! ( - : : -) 8·D : 3 )

Afegir comentari

Canviar imatge
Introduïu el codi de seguretat

Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web