CAT  ESP  ENG  FRA 
NOTíCIES » 2021-01-19 | by olga

El to d'aquest terreny

Concert de Lied clàssic i Lied català

"El to d’aquest terreny" ha tornat a Barcelona: el nostre recorregut de Lied  clàssic i Lied català, avui dimarts 19 de gener ha quedat tenyit del to dels quadres i escultures del preciós i exuberant Saló de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

El "to" que descriu l’expressió artística en tota forma d’art visual i sonora, no podia gaudir d’un indret més adient que el segon pis de la Casa Llotja que fa vora 250 anys que alberga aquesta institució  al Moll de Barcelona, nascuda en l’època neoclàssica, fruit de la voluntat d’academitzar els artistes i artesans, preservar el patrimoni artístic i institucionalitzar les Belles Arts.

També fa 250 anys naixia Beethoven, compositor que hem homenatjat amb una de les seves arietes per a cant i piano en italià, obra que ha anat precedida de tres delicats Lieder de Haydn i un de Mozart, que en conjunt formen la part de Lied clàssic del concert.

En plena consonància amb la riquesa pictòrica i escultòrica de la sala, la segona part ha estat dedicada als grans compositors del modernisme i noucentisme català: Joan Lamote de Grignon i Eduard Toldrà, que donaren "to" als colorits i expressius textos d’Apeles Mestres, Tomàs Garcés i Josep Carner.

La música, la veu i el piano, en un indret senyorial i amable, han esdevingut en "to" màgic, un concert extraordinari: per a mi, una vetllada inoblidable; i també per a la pianista Maria Neus Devesa i el nombrós i entregat públic amb qui l'hem compartida.

Agraïm la tasca i organització de l'Associació per al Foment de la Música Clàssica.| by olgaComentaris publicats

  1. Carles Mas
    15-02-2021

    Ens ha agradat molt, Olga. Jo he redescobert l'estil i amb la teva interpretació m'ha agradat molt més. La del Lamote,m'ha agradat sentir un pre-Mompou, uns ecos d'escola catalana que no sabia que ja començaven amb en Lamote... Només tinc elogis per la teva interpretació, per la relació senzilla i eficaç amb el públic. Et veig molt segura vocalment. Una afinació deliciosa, feia molt que no sentia aquest repertori amb veus realment afinades i sensibles. I la gestió del vibrato, ideal, que a mi és un aspecte que en d'altres veus líriques em costa molt, quan és exagerat o incontrolat. La pianista boníssima, una gran conjunció. El duo funciona molt bé.

Afegir comentari

Canviar imatge
Introduïu el codi de seguretat

Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web