CAT  ESP  ENG  FRA 
NOTíCIES » 2021-02-22 | by olga

El to d'aquest terreny - Palafrugell

Recital de Lied clàssic i Lied català

Dissabte 20 de febrer el Teatre Municipal de Palafrugell va acollir una nova representació del recital de Lied "El to d'aquest terreny", estrenat el 4 d'octubre de 2020 i que ja havia passat per Barcelona i Girona. En aquesta ocasió va visitar la Costa Brava i el públic del Baix Empordà aficionat a la música clàssica.

Inicialment programat per final de primavera al Museu del Suro, i després reubicat al "Cicle de tardor" ja al Teatre Municipal, finalment a l'hivern hem gaudit, intèrprets i públic, de les delicades cançons del recital, amb una acollida encomiable. Les cançons d'Abril i Maig de Toldrà s'han fet esperar, però en aquesta data ens han augurat l'arribada d'una nova primavera i la florida d'una nova llum que, de ben segur, ens serà molt més lluent que a l'anterior primavera.

Amb la magnífica pianista Maria-Neus Devesa i un notable piano de gran cua, vàrem tornar a donar vida a les cançons de Haydn, Mozart i Beethoven, en la part clàssica, i a Lamote de Grignon i Toldrà, en la part de Lied català. El Teatre Municipal hi va resultar un indret molt còmode, senyorial i agradable, però també conservaré la il·lusió de poder cantar en alguna propera ocasió al Museu del Suro, que és un lloc molt emblemàtic i estimat del municipi.

De dissabte recordaré les belles paraules i comentaris del públic assistent: em va emocionar la metàfora de la veu descrita com el brollar de l'aigua clara i la transpàrència del cristall. Voldria assaborir aquestes paraules i assimilar-les a la descripció de la tria de cançons del recital: l'aigua de la font de "L'Aquarel·la del Montseny", les pluges cristal·lines de "Maig", o les festes matinals xopes de rosada d'"Abril". Si el timbre de la meva veu i els sons deixats anar amb frescor de les tecles del piano de la Maria Neus varen arribar a descriure aquests paisatges arrebossants d'aigua clara, puresa i translucidesa, podem estar-ne contentes. Esperem que Lamote de Grignon i Toldrà, Apel·les Mestres i Josep Carner també n'estiguin, de satisfets.

Agraeixo a Joventuts Musicals de Palafrugell i a la Rimma Khismatullina la seva afectuosa acollida al Festival d'aquest any.


Ben aviat, el proper 7 de març, presentarem a Barcelona un nou recorregut per les cançons de la nostra terra, amb l'estrena d'un recital titulat "Cançons de carrer i de camí". Podeu veure'n informació a l'agenda d'aquest web.

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web