CAT  ESP  ENG  FRA 
NOTíCIES » 2020-07-27 | by olga

El so de la terra

Concert de cant i guitarra a l'ermita de Sant Grau (Urús, Cerdanya)

El 18 de juliol de 2020 vaig fer el meu primer concert públic després dels quatre mesos d'alarma sanitària que ens ha afectat a nivell mundial.

En un indret privilegiat dels Pirineus: l'ermita romànica de Sant Grau d'Urús a la Cerdanya, va tenir lloc un concert especial i emotiu per molts motius: la música ha tornat als escenaris després d’un temps considerablement llarg sense activitat musical pública i s’hi va manifestar una qualitat artística encomiablement compartida. Penso que va ser una vetllada d'una entrega musical que va causar un gran impacte emocional i estètic, tant per l'indret privilegiat en què ens trobàvem i l'energia de la puresa de les muntanyes, com per la bellesa de la música arrelada a la nostra terra.

L'ermita de Sant Grau ha estat restaurada fa poc; en motiu d’aquesta restauració l'Ajuntament d'Urús ha volgut celebrar-ho amb la nostra música: un concert íntim de cant i guitarra. La rehabilitació de les parets i el nou sostre que combina la pedra i la fusta, completament adient a l'estètica romànica i a l'esperit del lloc, ha donat a l'ermita una acústica excel·lent. Es així com el so de la guitarra i de la veu van omplir de so i emoció el menut temple mil·lenari, envolvent i acollidor.

Degut a les mesures sanitàries i a l'èxit de convocatòria, l'Ajuntament va proveir cadires perquè el públic es pogués distribuir entre l'interior i l'exterior de l'ermita, des d'on es podia escoltar el concert perfectament bé, gràcies a la seva acústica i al ressò dels voltants protagonitzats per una natura infinita en silenci. Soprano i guitarrista vàrem compartir amb tot el públic -el de dins i el de fora-, una hora intensa de música dels mestres Sor, Morera i Turina, amb obres seleccionades per il·lustrar un concert de música culta d'aquests grans autors que han begut de les fonts populars per a les seves composicions. La primera part ja va ser vivament celebrada pel públic, però encara més la segona, després de les “Cançons de carrer” de Morera, que van fer esclatar llargs i sonors aplaudiments.

Agraeixo a en Pep Colominas, a més del so exquisit de la seva guitarra, haver-me fet conèixer un indret tan màgic i privilegiat. Tots dos felicitem la Montserrat, alcaldessa d'Urús, per la restauració de l'emblemàtica església, i li agraïm confiar-nos el concert d'inauguració. Amb una copa de cava i carquinyolis artesans es va cloure la vetllada, mentre el sol baixava darrere les muntanyes i tot fent-se de nit, la llum de les estrelles reprenia el relleu d’il·luminar l’esbelta ermita de Sant Grau d’Urús.

A resultes de l'èxit del concert, hi tornarem amb un nou recital a la Cerdanya, en aquest cas a l'Auditori Palau de Congressos d'Alp: un lloc més gran, encara més preparat per prendre totes les mesures preventives necessàries i per acollir una convocatòria més àmplia.

El concert serà a ALP el diumenge dia 2 d'agost a les 19.30. Us hi esperem!:
http://www.olgamiracle.com/programes/El-so-de-la-terra-ID-421

Concert a càrrec de:
Olga Miracle, soprano
Pep Colominas, guitarra

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web