CAT  ESP  ENG  FRA 
PROJECTES » 2019-08-07 | by olga

Dijous d'estiu

Concert 08-08-2019, El Morell


Una antiga casa pairal anomenada El Castell,

un elegant piano de cua al seu jardí,
boniques àries d'òpera, inspirades cançons,
i alguna sorpresa,

en una nit d'estiu al MORELL.Dijous 8 d'agost, 2019, a les 22h:
Concert líric d'òpera i cançó. Obres de: Händel, Vivaldi, Bizet, Verdi, Morera, Toldrà.La soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs enguany celebren 25 anys com duet estable de música de cambra especialitzat en interpretar obres musicals de cant i piano de diferents nacionalitats europees. Des del començament de la formació, la proposta de l'Olga Miracle i en Jordi Tomàs ha estat la de donar a conèixer l'obra lírica que uneix la música de grans compositors amb la poesia dels poetes de tots els temps, seguint el model del gènere lied, que és la forma musical que cerca la més estreta unió entre poesia i música. Aquesta unió els ha portat a actuar amb èxit a nombroses sales, teatres i auditoris europeus; han estat enregistrats per ràdio i televisió, gaudeixen de molt bona crítica, i paral·lelament realitzen un treball de recerca musicològica de les obres que interpreten.

La música lírica catalana ha estat sempre un dels destacats interessos d'ambdós intèrprets, que sempre han volgut perpetuar el patrimoni musical català, que no era prou conegut i, per tant, no podia ser apreciat de la manera que es mereixia. Soprano i pianista compten amb una sòlida formació musical i graduacions superiors, i han rebut l'assessorament de professors que han tingut com a mestres els mateixos compositors que interpreten o deixebles d'aquests, creant-se així una cadena de coneixement de la cançó catalana, que des del segle XIX fins avui no s'ha aturat.

Durant aquests 25 anys han interpretat les obres dels nostres compositors més importants dels segles XIX i XX i les han deixat enregistrades en el CD: "Alió, Morera, Toldrà, de la Renaixença al Noucentisme".

En el concert d'avui escoltarem algunes cançons dels mestres Morera i Toldrà, juntament amb una selecció de conegudes àries d'òpera de tots els temps, des de l'òpera barroca de Händel i Vivaldi fins a Bizet i Verdi. També sentirem inspirades cançons americanes que, portades al terreny líric, embelleixen i completen un concert variat i estiuenc en un marc tan adient com és el jardí, on la música lírica es podrà escoltar en tota la seva esplendor.

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web