CAT  ESP  ENG  FRA 
RESSENYES » 2013-12-16 | by olga

Concert de Nadal 2013

La Veu de Syrinx

El dissabte 14 de desembre de 2013 es va celebrar el concert de La Veu de Syrinx amb repertori nadalenc a l'església de Santa Engràcia de Barcelona, organitzat per la FAC (Federació Andalusa de Comunitats). L'any passat, precisament en la mateixa data, vàrem fer un concert organitzat per Òmnium Cultural a Premià de Mar i ja teníem un bon repertori de cançons catalanes i occitanes nadalenques.

Els arranjaments d'aquestes cançons els fem nosaltres mateixos, adaptant la música tradicional a una tessitura i estil líric. En Joan Codina fa els arranjaments amb infinitud de recursos melòdics i rítmics, i utilitza quatre tipus de flautes travesseres (en do, en sol, flauta baixa i flautí); de vegades incorpora flautes travesseres d'altres cultures: la flauta bansuri i el pifre. També afegim percussió de mà i timbal en alguns temes.

Pel concert d'aquest any vàrem incorporar al repertori una preciosa cançó de Manuel Oltra sobre un text del cançoner del segle XVII de Rodrigo de Reinosa, Jesús de Nazaret; també una versió amb la flauta baixa (instrument que no s'havia fet servir encara en un concert de La Veu de Syrinx) de Cantarcillo d'Eduard Toldrà, sobre un poema de Lope de Vega; considero que és una de les cançons per a veu i piano de Toldrà, i de tot el lied català, més boniques mai escrites. I vàrem afegir especialment per a la Federació Andalusa les cançons tradicionals A la nanita nanaCampanilleros. En Joan va fer un arranjament genial de Campanilleros a l'estil d'una partita de Bach, que no es pot descriure, s'ha d'escoltar per entendre-ho: una aportació absolutament original al món de la composició actual. Felicitats, Joan.

Els concerts de La Veu de Syrinx esdevenen una amalgama de sons i colors: són concerts de format clàssic però amb tocs tradicionals, una fusió entre la música culta i la popular que ens han permès arribar a molts públics, des del públic escolar i familiar fins al públic més habituat a la música clàssica, l'òpera i la sala de concert.

Vàrem gaudir d'una acústica excel·lent del temple, que ens va acollir i embolcallar per transmetre el so natural dels instruments i la veu de la manera més còmoda. Agraïm l'atenció i entrega del públic en aquest concert.

| by olgaComentaris publicats

    Afegir comentari

    Canviar imatge
    Introduïu el codi de seguretat

    Accepto les condicions d'ús d'aquest lloc web